• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

2020 yılının dijital güvenlik yazılımları şimdiden hazır

Yeniakit Publisher
2019-12-17 11:42:00 -
2020 yılının dijital güvenlik yazılımları şimdiden hazır

Siber saldırılarla mücadele edecek 2020 sürümlü güvenlik yazılımları ESET tarafında piyasaya sunuldu.

Siber saldırılarla mücadele edecek ve “özel olanın özel” kalmasını sağlayacak 2020 sürümlü güvenlik yazılımları ESET tarafında piyasaya sunuldu. Otuz iki yıldır dijital cihazları ve içerdikleri verileri virüslere karşı koruduklarını söyleyen ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, “Hem bireyler hem kurumlar, korunmaya dair sürekli ve artan bir endişe içinde. Haksız değiller, global düzeyde her yıl yeni ortaya çıkan 130 milyonu aşkın zararlı yazılım; finansal ve kişisel bilgilerimizin, fotoğraflarımızın ya da kurumsal verilerimizin peşinde. ESET olarak bu saldırılara özgün ve yenilikçi siber güvenlik çözümlerimizle cevap veriyoruz. Dünyaya yayılmış araştırma merkezleri ve bin 600 kişiyi aşan uzman siber güvenlik personelimizle geliştirdiğimiz yazılımlar sayesinde kullanıcılarımız dijital sistem ve cihazlarında güvenli teknolojinin keyfini çıkarıyor” diye konuştu.

Güvenli kullanım için çalıştılar

Araştırmalara göre global düzeyde her yıl yaklaşık 130 milyon yeni zararlı yazılım ortaya çıkıyor. Kişisel, özel ve parasal veriler, yeterli korunmayan sistem ve cihazlar nedeniyle açığa çıkıyor ve siber hırsızlar tarafından kendi amaçları uğruna kullanılıyor. Şirket, yeni sürümlerindeki uygulamalarında özel hayatın gizliliğini dikkate alarak ilerledi ve güvenlik esaslı şu fırsatları geliştirdi:

13 koruma birden

-Antivirüs tarama motoruyla birlikte şu koruma katmanları kullanılıyor: UEFI Tarayıcı, Ağ Saldırısı Koruması, İtibar ve Ara Bellek Denetimi, Makine Öğrenimi, Sandbox Uygulaması, Davranış Temelli DNA Analizi, Gelişmiş Bellek Tarayıcı, İstismar Engelleyici, HIPS Script Tabanlı Saldırı Önleme, Fidye Yazılımı Koruması, ESET Tehdit İstihbaratı, ESET Live Grid ve Botnet Koruması.

-Geliştirilen Oltalama Önleme Teknolojisi (AntiPhishing), sadece kötü amaçlı e-postalardan değil, orijinal web adreslerindeki karakterleri benzer karakterlerle değiştirerek son kullanıcıları kandırmaya yönelik homoglif saldırılarına karşı da koruyor.

-Yeni Makine Öğrenimi Katmanı, derin öğrenme yöntemleriyle hem yüksek tespit hem de düşük hatalı tespit oranı elde etmek için tasarlandı. Bu sayede daha önce hiç görülmemiş tehditlere karşı çok daha iyi koruma sağlıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23