• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

2002 ruhuyla 2023’e yürüyelim

Yeniakit Publisher
2019-12-30 10:13:00 - 2019-12-30 10:13:53
2002 ruhuyla 2023’e yürüyelim

AK Parti önderliğinde bir sağ blokun oluşması gerektiğin kaydeden Prof. Dr. Erman Tuncer, yüzde 1 oyun bile kıymet taşıdığı bir seçim sisteminde bütün farklılıklara rağmen azami müştereklerde birleşmek gerektiğine dikkat çekti.

 Hakkı Bilir  İstanbul 

Türk siyasi ve fikri hayatının önemli simalarından Prof. Dr. Erman Tuncer ile politik hayatımızdaki güncel meseleleri konuştuk. AK Parti önderliğinde bir sağ blokun oluşması gerektiğin kaydeden Tuncer, bunun için de diyalog kapılarının her zaman açık olması gerektiğini kaydetti. 17 yıllık kazanımların heba olmaması gerektiğini vurgulayan Tuncer, yüzde 1 oyun bile kıymet taşıdığı bir seçim sisteminde bütün farklılıklara rağmen azami müştereklerde birleşmek gerektiğine işaret etti.

Sağ blok birleşmeli

2023 seçimlerinin oldukça zorlu geçeceğini belirten Prof. Dr. Tuncer, şunları dile getirdi: “Önceden baraj sorunu olduğu için Saadet Partisi, BBP gibi seçmenlerin büyük kısmı kendisine yakın olan AK Parti’ye oy veriyordu. Bugün AK Parti içinden, Ahmet Davutoğlu ile Gelecek Partisi çıktı. Bir parti de Ali Babacan ile çıkacak. Gönül isterdi ki böyle bir fikir ayrılığı hiç yaşanmasın. 2023’te önemli bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Bizim yeniden stratejileri benimsememiz lazım. Gönlümden geçen üçüncü bir ittifaktır. 14 arkadaşımızın başlattığı arabuluculuk hareketi, geç kalınmış olsa da samimi ve değerli bir harekettir. Kulak vermek gereklidir.

Diyalog açık olmalı

Taraflar arasındaki diyalog yolunun açık olması gerektiğini vurgulayan Tuncer, şöyle devam etti: “Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Gelecek Partisi ve Babacan’ın partisi. AK Parti’den buralara oy geçişleri olabilir. Fakat gönül birliğini sağlarsak, diyalog yolunu açık tutarsak, bu oyların genel seçimlerde hiç olmazsa ikinci turda yeniden AK Parti’ye döneceğini düşünüyorum. Zira yeni kurulacak partiler de dahil olmak üzere hiçbiri AK Parti’nin oy oranına yetişemez. Dolayısıyla seçmen ikinci turda AK Parti’ye oy verecektir.” 

17 yıl heba olmamalı

Yeni ittifaklara açık olmak gerektiğin kaydeden Tuncer, “AK Parti’nin öncülüğünde, Davutoğlu’nun ve Babacan’ın da kuracağı partiler olmak üzere, Saadet, Yeniden Refah Partisi ve BBP de dahil olmak üzere bir araya gelmenin yolları araştırılmalıdır. Bu sayede 17 yıllık kazanımlarımız zarar görmez. AK Parti bu ülkeye hep beraberce büyük hizmetler yaptı. Bu hizmetlerin devam etmesi lazım” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Enteresan

Böyle bir gazetecinin sadece 15 ayda 76 il ve 700 ilçede teşkilatlarını kurmuş, binalarını tutmuş genel kurulunu Ankara Arena Spor salonunda 45.000 kişi ile gerçekleştirmiş YENİDEN REFAH Partisini gözden kaçırıptae daha 1 tane tabelası olmayan ali babacan ve davutoğlundan bahsetmesi dikkat çekicidir.

Arif

Otekilestirici kırıcı bir dille mi 3. İttifak kurulacak.bu üslupla çok zor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23