Daha 10 yaşında olmasına rağmen matematik alanında dünya çapında büyük başarılara imza atan Sidar Cem Kılagöz, STEM Olimpiyatları’nda dünya birinciliğini elde ederek Türkiye’ye gurur yaşattı. Daha önce Asya Matematik Olimpiyatları’ndan (AIMO) bronz, Amerikan Matematik Olimpiyatları’ndan altın ve Uluslararası Genç Matematik Olimpiyatları’ndan (IJMO) bronz madalya kazanan Sidar Cem, üstün yeteneğini defalarca kanıtladı.
10 yaşındaki Sidar Cem Kılagöz, matematik alanında yaşıtlarından sıyrılarak sıra dışı başarıya imza attı. Artık Türkiye’de ve dünyada adından sık sık söz ettiriyor.
Matematik alanında tarihi başarı
Sınav Eğitim Kurumları ve Fatih İslam Seçen Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitimini sürdüren Sidar, Uluslararası STEM Olimpiyatları’nda matematik kategorisinde üstün bir dereceyle dünya birincisi olarak büyük ses getirdi. Sidar Cem daha önce de Asya Matematik Olimpiyatları’nda (AIMO) bronz, Amerikan Matematik Olimpiyatları’nda altın ve IJMO’da (International Junior Mathematical Olympiads) bronz madalya kazanarak başarılarını uluslararası alanda çok kez resmileştirdi.
On parmağında on marifet
Sadece matematik değil birçok alana da hakim olan Sidar Cem, satranç ve fen bilimlerinde yaşıtlarından çok ilerde. Ayrıca sosyal ve sportif alanlarda da üstün başarı gösteren Sidar yeteneği olduğu karate, yüzme gibi spor branşlarıyla ilgileniyor. Teknolojiyle sıkı bir ilişki de kuran Sidar Cem, Python gibi programlama eğitimleriyle kendini geliştiriyor.
Okulunda kurmuş olduğu satranç kulübüyle de liderlik yönünü ortaya koyan küçük Sidar, yaşıtlarına mentorluk yapmaktan geri durmuyor.
Amacı Türkiye’yi dünyada temsil etmek
Sidar Cem Kılagöz’ün en büyük hedefi, uluslararası alanda daha fazla başarıya imza atarak Türkiye’yi dünya sahnesinde gururla temsil etmeyi sürdürmek. Uzun vadede akademik yolculuğunu küresel ölçekte ilerletmeyi amaçlayan Sidar, bu süreçte kendisini destekleyecek sponsorların katkılarına da ihtiyaç duyuyor.