• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

06.12.2022 Günün Âyet ve Hadisi

Yeniakit Publisher
2022-12-06 07:54:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
06.12.2022 Günün Âyet ve Hadisi

Sizler için hazırladığımız günün âyet ve hadisi ile günün sözünü istifadelerinize sunuyoruz...

VAHYİN DİLİNDEN

 

وَمَنْ اَعْرَضَ عَنْ ذِكْرٖي فَاِنَّ لَهُ مَعٖيشَةً ضَنْكاً وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيٰمَةِ اَعْمٰى 

قَالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَـنٖٓي اَعْمٰى وَقَدْ كُنْتُ بَصٖيراً 

قَالَ كَذٰلِكَ اَتَتْكَ اٰيَاتُنَا فَـنَسٖيتَهَاۚ وَكَذٰلِكَ الْيَوْمَ تُنْسٰى

Esirgeyen bağışlayan Allah'ın adıyla

"Kim de beni anmaktan yüz çevirirse mutlaka sıkıntılı bir hayatı olacaktır ve onu kıyamet günü kör olarak haşrederiz.”"

“O der ki: “Ey rabbim! Beni niçin kör olarak haşrettin? Halbuki daha önce gören biriydim.”"

"Allah buyurur: “İşte böyle! Sana âyetlerimiz geldiğinde onları unutmuştun, bu gün de aynı şekilde sen unutuluyorsun!”

(Tâhâ Suresi, 124-126)               (Meâl Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı)   

 
TEFSİRİ:

124. âyette ifadesini bulan “Allah’ı anmaktan yüz çevirme”, Allah’ı inkâr etme, O’nun gösterdiği yolu beğenmeme, öğütlerine kulak asmama gibi mânalarla açıklanmıştır. Aynı âyette söz konusu edilen “sıkıntılı hayat”ın mahiyeti ve nerede olacağı hususunda ise ilk dönem müfessirlerinden farklı rivayet ve yorumlar nakledilmiştir.

Burada sözü edilen sıkıntılı yaşantının kabir hayatı aşamasıyla ilgili olduğu veya âhirette yaşanacak sıkıntılara işaret edildiği rivayetlerinin yanı sıra dünya hayatındaki sıkıntılar anlamına ağırlık veren rivayet ve izahlar da vardır.

Dünya hayatındaki sıkıntı, bu tür kimselerin maddî açıdan bolluk içinde olsalar bile, inançsızlığın, yanlış hedeflere yönelmenin, haram yollardan kazanmanın verdiği psikolojik baskı altında büyük bir darlık ve sıkıntı hissedecekleri, Allah’ın hoşnutluğunu kazanma amacının mutluluğundan yoksun kalmanın ıstırabını tadacakları şeklinde yorumlanabilir (bk. Taberî, XVI, 225-227).

Allah’a ve âhirete inanmayanların, inananlara göre çok daha dar bir maddî-mânevî alan tasavvuru ve bu tasavvura bağlı darlık içinde yaşayacakları da ayrı bir gerçektir.

Kaynak : Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 3 Sayfa: 657-658

 

ALLAH RASULÜ'NDEN (Sallellahu Aleyhi ve Sellem)

 سبْعَةٌ يُظِلُّهُم اللَّه في ظِلِّهِ يَوْمَ لا ظِلَّ إِلاَّ ظِلُّهُ : إِمامٌ عادِلٌ ، وَشَابٌ نَشَأَ في عِبَادَةِ اللَّهِ عَزَّ وَجلَّ ، وَرَجُلٌ قَلْبُهُ مَعلَّقٌ بِالمَسَاجِدِ ورَجُلان تَحَابَّا في اللَّهِ اجْتَمَعَا عَلَيْهِ ، وَتَفَرَّقَا عَلَيْهِ ، ورَجُلٌ دَعَتْهُ امْرَأَةٌ ذَاتُ مَنْصِبٍ وَجَمَالٍ ، فقال : إِنِّي أَخافُ اللَّه ، وَرَجُلٌ تَصَدَّقَ بصَدَقَةٍ ، فَأَخْفَاهَا حَتَّى لا تَعْلَمَ شِمَالُهُ ما تُنْفِقُ يَمِينُهُ ، وَرَجُلٌ ذَكَرَ اللَّهَ خَالِياً فَفَاضَتْ عَيْنَاهُ 

“Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teâlâ, yedi  insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır:

Âdil devlet başkanı,

Rabbına kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç,

Kalbi mescidlere bağlı müslüman,

Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan,

Güzel ve mevki sahibi bir kadının beraber olma isteğine “Ben Allah’tan korkarım” diye yaklaşmayan yiğit,

Sağ elinin verdiğini sol elinin bilemeyeceği kadar gizli sadaka veren kimse,

Tenhâda Allah’ı anıp göz yaşı döken kişi.”

Kaynak: Buhâri, Ezan 36, Zekât 16, Rikak 24, Hudûd 19; Müslim, Zekât 91. Ayrıca bk. Tirmizî, Zühd 53

 

GÜNÜN SÖZÜ:


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

Laiklik açık bir meydan okuyuş yüzçeviriştir Laiklik Allahın bölünemez ilan ettiği dinin paramparça kılınışı Allahın ayetlerini satmak Allahın indirdiği ile hükmetmemek bu işi yapanlar kafirlerin takendileridir buyurulmuştur. Dinin paramparça kılınmışlığının bir unsuru olan diyanet ise bu insanlık için en büyük tehlikeye uyarıya karşı at gözlüğü takdırılmış sansürlenmiştir. Bu en büyük islamın dışına çıkaran ihlale zaten bir paravan olmaktadır Çünkü bu büyük zulmün altında bir memurdur. Gerçek din olan islam ibadetten yada bir inanıştan ibaret değildir O dinin sahibi Allah dini tüm hayatı kapsayan hatta adalet olarak anılan bir şekilde yapmıştır. Düzeni yönetimi cezayı hakkı hukuku içine alır. Dışı ise artık adalet değil bozgunculuktur hatta öyleki dışı aynı zamanda islamında dışıdır. Çünkü küfür kafir ithamı vardır bu bile ebedi cehennemlik yapmaya yerken birde en büyük olan böyle kafirlere şeytanın dostu olmuşlara boyun eğerseniz sizde şirk koşanlardan olursunuz uyarısı mevcuttur. Bu umursmazlık işte bu körlüğe sebep olabilecek büyük bir zulum aldanıştır. Dini sahibinin tanımı ve sınırlarıyla almayanlar onları dogmalar olarak tanımlayıp o dinde açık küfür olan zamanın iktidar partisi ideolojisi adındaki pisliği inkarı yüzçevirişi zulmu bu Allahın hükümlerinden üstün değiştirilemez ilan edenler o din mensuplarına din özgürlüğü adı altında bir aldanış Allahın mürtedlik hükmünde ebedi cehennem sunmakta büyük adam öldürmekten beter fitneyi gerçekleştirmektedirler. Evlilik miras dost düşman edinme savaş barış müttefik olma yönetimin adaletin cezanın yasama yürütme yargının infazın tamamı vergi ticaret yeme içme kılık kıyafet din işidir. Aksini iddia edenler Allahın ayetlerine yüzçevirmiş hatta vekiller tayin etme suretiyle dolaylı veya doğrudan katılıp hakimiyeti elinde tuttuğunu iddia eden her birey yada topluluk yada millet bu büyük suçlama ve cürümlerle karşıkarşıyadır Bir kişi Allahın hüküm konuları varken başka hükümlere boyun eğdirmeye zorlamak tüm kolluk kuvvetleri hatta ordu güçleriyle bunun arkasında durmak o kişiyi şirk koşmaya zorlamak ölüdrmekten beter ve bu zorla sonucu yada neslin bozulmasıyla ortak koşma suçunu işlemesine sebebiyet bu ortak koşma suçundan az değil çok daha büyük olan şeytanlığın kendidir.

hun

ALLAH'U EKBER
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23