• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bahreyn'de 9 muhalife hapis cezası

Yeniakit Publisher
2019-08-28 18:37:28 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
 Bahreyn'de 9 muhalife hapis cezası

- Bahreyn’de mahkeme "terör yapılanmalarından maddi destek aldıkları" suçlamasıyla yargılanan 9 muhalif hakkında hapis cezasına hükmetti

MANAMA (AA) - Bahreyn’de mahkeme "terör yapılanmalarından maddi destek aldıkları" suçlamasıyla yargılanan 9 kişi hakkında 3 ay ile 6 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi.

Bahreyn remi ajansı BNA’nın haberine göre, Bahreyn Dördüncü Ceza Mahkemesi davanın bugün görülen duruşmasında, bir kişiye 6 yıl, 4 kişiye ikişer yıl, 3 sanığa birer yıl, bir sanığa da 3 ay hapis cezası verdi.

Davada yargılanan sanıkların isimleri kamuoyuyla paylaşılmadı.

Mahkeme kararının nihai olmadığı, Bahreyn yasalarına göre sanıkların kararı temyize götürebileceği belirtildi.

Bahreyn’deki Şii gruplara yakın oluşumlar ülke yönetimini muhalefete baskı yapmakla eleştiriyor. Manama yönetimi ise bu grupları, ülkedeki güven ve istikrar ortamını sarsmak hedefiyle İran yönetimi ve Hizbullah gibi örgütlerle bağlantı kurmak ve onlarla iş birliği yapmakla suçluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23