• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ülker: Bu ABD kaynaklı bir operasyon

Yeniakit Publisher
2016-11-25 08:49:00 -
Ülker: Bu ABD kaynaklı bir operasyon

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Kaynak Holding'in Ülker Grubu ile bağlantısı olduğu iddiasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, grup hisselerinde önce düşüşe sonra yükselişe neden olan FETÖ iddialarıyla ilgili  açıklamalarda bulundu.

Söz konusu iddialarla ilgili Murat Ülker, “Bu, ABD kaynaklı bir operasyona işaret ediyor. 15 Temmuz gibi bir olay yani. Bize yapılmış bir darbe girişimi var. ” diye konuştu.

FETULLAHÇI Terör Örgütü (FETÖ) bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kayyuma devredilen Kaynak Holding’in Ülker Grubu ile bağlantılı olduğu ve bu konuda bir soruşturma başlatıldığı basında iddia edilmişti.

Ülker Grubu bu iddiaları açıklamayla ret ederken Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de sosyal medyadan “Ortalığı sebepsiz yere telaşa verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz. Çalışmaya devam ediyoruz” mesajı vermişti.

Ülker Grubu'nun tepe ismi Murat Ülker'in konuyla ilgili son açıklaması bugün Hürriyet gazetesinde yer aldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"DEDİKODU HABERLERİ İLE BORSADAKİ İŞLEMLER PARALEL"

Kaynak Holding ile bağlantıları olduğuna dair dedikodu tadındaki haberler ile borsadaki işlemlerin paralel olduğuna ima eden Murat Ülker şunları söyledi:

Cuma günü çıkan haberi kimse dikkat çekici bulmamıştı. Sosyal medyada bile bu yönde bir hareketlilik olmamıştı. Bu derece sınırlı bir olay yaşanırken, Pazartesi günü operasyonun ikinci perdesi oynandı. Bizim borsamız saat kaçta açılıyor 10’da. Bu açılış esnasında Londra’da saat kaç henüz 07. New York’ta kaç? Gece yarısı 02. Ancak bakıyorsunuz borsada bizim grubun hisselerinde satış emirleri daha haber çıkmadan verilmiş. Bu da satış emirlerinin çıkacak haberle bağlantılı olduğunu, yani haberin yenileneceğinin bilindiğini gösteriyor. Bu, ABD kaynaklı bir operasyona işaret ediyor. 15 Temmuz gibi bir olay yani. Bize yapılmış bir darbe girişimi var.”

60 MİLYONLUK ALIM

Ülker Grubu’nun FETÖ ile bağlantısı olduğunu önce bir gazete isim vermeden yayınlanmış ardından da bir internet sitesi, bahsi geçen şirketin Ülker Grubu olduğunu yazmıştı. Bu haberler üzerine Bizim Mağazacılık, Ülker Bisküvi ve Gözde Girişim hisselerinde çok yoğun satışlar dikkat çekmişti. Murat Ülker düşen seviyelerin alım zamanı olduğunu belirtip, hisselerine destek çıkıp alacağını duyurmuştu.

"BİZE ZORLA PARA KAZANDIRDILAR"

Murat Ülker hisselere alım yönünde 60 milyon liralık destek verdiğini söyledi ve “Alımlar sonrası fiyat toparlandı. Bizim de 5 milyon liraya yakın bir kazancımız oldu. Adeta bize zorla para kazandırdılar. Bu tür alım satım işlemlerini şirketlerin kendi hisselerinde yapmasını çok doğru bulmuyorum ancak desteğin gerekli olduğunu düşündük. Yatırımcılarımızın zarar etmesini istemedik. Kendimize güvendiğimizi, hisselerimize sahip çıktığımızı göstermemiz önemliydi” dedi.

İddia şeklindeki haberlerin yayınlandığı gün Ülker hisseleri 15.50 TL’ye kadar gerilemiş sonraki günlerde 18.50 TL’ye kadar çıkmıştı. Bizim Mağazacılık hisseleri ise 9.5 TL’den 10.85 TL’ye, Gözde Girişim hisseleri ise 1.70 TL’den 2 TL’ye yükselmişti. 

‘BU DA GEÇER YA HÛ’ HİKAYESİ

MURAT Ülker, babasının arkadaşının evinde Osmanlıca ‘Bu da geçer ya hû’ yazan bir yazı olduğunu belirterek, “O günlerde de bir kriz vardı. Sohbet sırasında bunun kriz gibi zor günler için değil,  aslında her şey çok yerinde keyfim iyi günlerinde söylenmesi ve hatırlanmasını anlattığını öğrendik. Krizler nasıl olsa geçer gider. Şimdi de aklıma o geliyor” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23