• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Risale-i Nur teşekkürü

Yeniakit Publisher
2014-12-24 08:09:00 - 2014-12-24 10:40:43
Risale-i Nur teşekkürü

Büyük bölümü Nur talebeleri tarafından kurulan yüzlerce vakıf ve dernek gazetelere tam sayfa ilan vererek ‘Risale-i Nur’un devlet koruması altına alınması sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu’na tebrik ve teşekkür etti.

Bediüzzaman Said Nursi’nin hayattaki talebeleri, Risale-i Nur külliyatını korsancılar ve tahrifatçıların tekelinden kurtaran yasal düzenlemenin hazırlanmasına katkıları olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve Bakanlar Kurulu’na gazete ilanı ile teşekkür etti.  
Bediüzzaman Said Nursi hakkında 33 adet kitap yazan ve hayatını Risale-i Nurlara adayan araştırmacı-yazar Necmettin Şahiner, Anadolu’dan Şam’a kadar 100’e yakın Üstad’ın talebelerinin bulunduğunu belirterek “Risale-i Nur’ların devlet eliyle yayınlanmasının Bediüzzaman Said Nursi’nin bir talebi ve vasiyeti olduğunu ifade etti. Şahiner, “Risale-i Nur’ların İşaratül-İ’caz’ın, Diyanet İşleri tarafından basılmasının üzerine Başkanımız Mehmet Hocaefendi’ye makamında tebrik ve teşekkür amacıyla baklava ikram ettim. Devletin Risale-i Nurları himayesine alması Risale-i Nurların bayramıdır” dedi. 

“RİSALE-İ NUR’UN YASAK KALMASINI İSTİYORLARDI”

Risale-i Nur’ların devlet himayesine alınmasına yönelik yapılan sürecin içinde olduğunu belirten Nur Cemaati mensuplarından ve Risale Haber yazarı Abdurrahman İraz, “Bazı artniyetliler bir çok şey söylediler ve hatta beddua ettiler. Beddualarının tutması yönünde kendi kendilerine yayın yaptılar. Bunlar Risale-i Nur’ları okuyan insanlar ama, kendi sözleri tahakkuk etsin diye hükümete, başbakana olan düşmanlıklarından Risale-i Nur’un yasak kalmasını zımnen kalplerinin derinliklerinden istiyorlardı. Ama Cenab-ı Hakk’ın da hesabı vardı. Şuanda Risale-i Nur, Bediüzzaman’ın istediği gibi devlet tarafından basılıyor ve inşallah yakın zamanda okullarda da okutulacak. Bunlar Bediüzzaman’ın vasiyetleridir” dedi.

KUTLULAR, GÜLEN İÇİN ‘HAİNDİR, DEVLETİN ADAMIDIR’ DİYORMUŞ!

Paralel Yapı’ya bağlı televizyon ve gazetelerinin “Risale-i Nurlar devlet tekelinde. Risale-i Nurlara sansür” iddialarına da cevap veren Abdurrahman İraz, “Yeni Asya gazetesi şimdi katlanarak Zaman’ın içine konuyor ve öyle dağıtılıyor. Böyle bir menfaat var şimdi. İkisi de muhalif olduğu için muhalefette birleşiyorlar. Ben yıllarca Mehmet Kutlular’dan Fetullah Gülen aleyhinde sohbetler dinledim. Kutlular, Gülen için ‘Haindir, devletin adamıdır’ sözlerini sohbetlerde söylüyordu. Bunu söyleyen adam bakınız şuanda onların kucağında ve onlar ne derse onu yapıyorlar. Beraber hareket ediyorlar demiyorum lütfen sözüme dikkat edin. Beraber hareket etmiyorlar, onların emrindedirler. Onlar ne derse onları yapıyorlar ve başka da şansları yok. Kucaklarına oturdular. Hem muhalefette birleştiler, hem de imkanları olmadığından onlardan beslendikleri için mecburen emrine girdiler” şeklinde konuştu. 

YEĞİN: “ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

AK Parti Hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik verilen teşekkür ilanında imzası da bulunan Bediüzzaman Said Nursi’nin hayattaki son talebelerinden biri olan Abdullah Yeğin, “Elhamdülillah, Cenab-ı Hak Muaffak etti ve bütün Risale-i Nur hakikatleri madem ki Kur’an-ı Hakim’in dersidir; Elhamdülillah, Diyanet neşretmeye başladı ve tek bir kitap halinde Risaleler yayınlanacak. Risale-i Nur’a ait değiştirme, sadeleştirme gibi şeyler olmayacak. Risale-i Nur’un devlet tarafından muhafaza altına alınması hoşumuza gitti bizim. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“MEKTUPLAR YAZDIK, CEVAP TENEZZÜLÜNDE BULUNMADILAR”

Paralel örgütün tetikçi gazetelerinin Risale-i Nur’ların “Devlet tekeline alındı, Risale Nur’a sansür” gibi iddialarına da cevap veren Abdullah Yeğin, “O iddialar yanlıştır. Üstadımız, Risale-i Nur’a bir kelime ilave edilmesine razı olmadığını herkes biliyor. Onu ilan ettik, mektuplar yazdık fakat cevap verme tenezzülünde bulunmadılar. Sadeleştiriyorlarmış. Sadeleştirmeye ne lüzum var? Madem ki Osmanlıca öğrenilecek, millet Osmanlıca okuyor dini hakikatleri aynı kelimelerle öğrenmesi daha iyi değil mi? Yani milleti cahil mi bırakmak istiyorlar. Kendi isimlerini koymuyorlar yaptıkları sadeleştirmeye, sanki Üstad yapıyormuş gibi Üstad’ın ismini koyuyorlar. Bu, Üstad’a en büyük hakarettir. Onları biz kabul etmiyoruz” ifadelerinde bulundu.

“RİSALE-İ NUR’LARI NEŞRETMEYE KANUNEN SALAHİYETLERİ YOKTUR”

Risale-i Nurları sadeleştirerek yıllarca rant devşiren Paralel Yapı’nın lideri Fetullah Gülen’e de sert çıkan Yeğin, “Onların hiçbir zaman Risale-i Nurları neşretmeye kanunen salahiyetleri yoktur. Cenab-ı Allah doğruların yardımcısıdır, yalancıların yardımcısı şeytandır. Allah muhafaza etsin cümlemizi. Yanlış haberlerden, yanlış iftiralardan Allah  muhafaza etsin” dedi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23