• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bordo Bereliler, Sur'da biri 'Avcı Roza' PKK'lı iki keskin nişancıyı öldürdü

Yeniakit Publisher
2016-01-20 17:20:00 -
Bordo Bereliler, Sur'da biri 'Avcı Roza' PKK'lı iki keskin nişancıyı öldürdü

Operasyonların sürdüğü Diyarbakır Sur'a sevk edilen Bordo Bereliler adım adım ilerliyor. Bir binaya yerleşen PKK'nın kanas kullanan Avcı Deniz ve Avcı Roza kod adlı keskin nişancılar öldürüldü. Bordo Bereliler teröristlerin kurduğu çok sayıda bombalı tuzakları da imha etti.

Diyarbarkır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda tuzakları imha eden Bordo Bereliler, teröristler tarafından bir binaya yerleştirilen keskin nişancıyı tespit ederek öldürdü. Öldürülen keskin nişancıların Avcı Deniz ve Avcı Roza kod adlı iki keskin nişancı olduğu öğrenildi.

BOMBALAR BİR BİR İMHA EDİLİYOR 

Sur ilçesinde devam eden operasyonlara dahil olan ve Bordo Bereli olarak adlandırılan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvet Komutanlığı birlikleri, teröristlerin kurduğu bombalı tuzakları imha etmeye başladı. Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve korucularla devam eden operasyonlara 150 Bordo Bereli’nin de katılması ile genişletilen operasyonlarda teröristlerin kurdukları bombalı tuzakların teker teker imha edildiği belirtildi. 

Bordo Bereliler tarafından imha edilen bombalı tuzakların ardından birlikler Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi’nde terk edilen evlerde arama yapıyor. Teröristlerin bir süre önce kullandıkları ve güvenlik kuvvetleri ile girdikleri çatışmalardan sonra kaçtıkları evlerde tuzaklar kurdukları ortaya çıktı.

Bordo Bereliler tarafından imha edilen tuzakların yollarda, sokaklarda, evlerin girişlerinde ve kapılarında yoğunlukta olduğu belirtildi. Kaldırım altları, sokak ortaları, rögar kapakları altları ile teröristlerin boşalttığı evlerin girişlerine değişik bombalar tuzakladığı bildirildi. Bordo Bereliler tarafından başlatılan imha çalışmalarında teröristlerin boşalttığı evlerin giriş kapılarının arkasına mutfak tüpleri ile tuzak kurulduğu ve kapının açılması ile bomba düzeneğinin devreye girerek patlama meydana geldiği belirtildi. Bordo Bereliler tarafından son üç günde yaklaşık 50 bombanın etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Teröristlerin boşalttığı evlerin büyük bölümünde tuzaklama olduğu için güvenlik kuvvetlerinin büyük titizlikle ilerlediği öğrenildi.

KESKİN NİŞANCILAR OPERASYONU ÖNLÜYOR 

Günden güne sözde karargah olarak kullanılan bölgeye yaklaşan güvenlik kuvvetlerinin teröristler tarafından binalara yerleştirilen keskin nişancılar tarafından ateş altına alındığı belirtildi. Güvenlik kuvvetlerinin verdiği şehitlerin bir bölümünün keskin nişancılar tarafından başlarından vurulduğu, bir bölümünün ise tuzaklanan bombaların imhasında yaşandığı belirtildi. Dün devam eden operasyonlarda tuzakları imha eden Bordo Bereliler, teröristler tarafından bir binaya yerleştirilen keskin nişancıyı tespit ederek öldürdü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bölgede PÖH, JÖH, korucular ve Bordo Bereli birliklerin katılımıyla operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Sur'da askerleri Kanas'la şehit eden teröristin, Acı Roza kod adlı keskin nişancı olduğu ve Kobani'den geldiği ortaya çıkmıştı. 1.60 boylarındaki ''Roza Avcı'' kod adını kullanan kadının, 50 civarında YDG-H’li teröristi de eğittiği anlaşılmıştı. Her yerde aranan ve halkın arasına karışan "Roza Avcı" ölü olarak ele geçirildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23