• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Vehbi Kara
Vehbi Kara
TÜM YAZILARI

Türk Askerine Sakal Bıyık Yasağı

01 Ekim 2018
A


Vehbi Kara İletişim: [email protected]

Ordudan ayrıldıktan sonra ilk yaptığım işlerden bir tanesi bıyık bırakmak oldu. Zira erkekleri kadınlardan ayıran özelliklerden bir tanesi sakal ve bıyığı olmasıdır.

Osmanlı devrinde yeniçerilerin pala bıyıkları meşhurdur. Bu hali ile düşmana korku dostlara da güven veren bir hali vardır. Bıyıklı olmak Türk insanının genel tarzı olduğu gibi aynı zamanda Türk askerinin de özelliklerinden bir tanesidir. Nitekim Cumhuriyet döneminde de askerler sakal ve bıyık bırakmaya devam etmişlerdir.

Gelin görün ki Batılılaşma uğruna birçok özelliğimizden vaz geçtik. En anlamsız uygulamalardan bir tanesi ise sakal ve bıyık bırakma yasağı olmuştur. Günümüzde hiçbir askerin ne bıyığı ne de sakalı vardır. Bu durum Türk insanı için utanç verici olsa da kadınlara benzemekten hoşlanan bazı generaller için pek de keyif vericidir. Bu acayip ve aptalca tutumu eleştiren kimseye de hiç rastlanmaz. Acep nedendir?

NATO tatbikatlarında gördüğümde çok özenirdim. Zira Türkiye hariç bir çok ülke askeri hem sakal hem de bıyık bırakma serbestliğine sahiptir. Şu etek giyen Yunan palikaryasında bile sakal ve bıyık bırakma serbestliği vardır. Bunu bizim kadınlara özenen ve kadına benzeyerek Batılılaştığını zanneden yöneticilerimize anlatmak pek güçtür. Peki, bu rezaleti kim nasıl yaptı da bizi böylesine gülünç bir hale soktu?

Bunun en önemli sebebi; kılık kıyafet devrimi olsa gerektir. Şapka giyme mecburiyeti getirildiği zaman hangi sivri zekâlı bunu istedi ise sakal ve bıyık kesme zorunluluğunu da getirmiş olmalı. Zira özellikle CHP milletvekilleri önce Hitler bıyığı bırakmış sonra da tamamen keserek erkeklerin alameti farikasından olan bıyığı da kesmişlerdir.

Ne yani herkes köse yani bıyıksız olmak zorunda mıdır? Eğer CHP yönetimi varsa “evet askerler başta olmak üzere memur dediğin zevat sakalsız ve bıyıksız olmalıdır”. Bunlar kadınların başörtüsüne karışma hakkını kendinde gördüğü gibi erkeklerinde sakal-bıyık bırakmasına karışma hakkı vardır. Kendilerinin halkın ensesinde boza pişirmeye hakları vardır. Çünkü faşistlik işte böyle bir şeydir…

Uzun süre Çin’de tersanede çalıştım. Denizci arkadaşlarım bana hep şu şekilde takılırdı: “Süvari bey bütün kadınlar size bakıyor?” Yahu ben yaşlı bir adamım hem biraz göbek de var neyime bakacaklar?

Meğerse bıyıklarımdan dolayı insanların ilgisini çekiyormuşum. Çünkü 1 buçuk milyar Çinlinin neredeyse tamamı köse. Yani sakal ve bıyığı yok. Bu durum Allah vergisi bir şey. Erkek adamın sakal ve bıyığı olur. Kadınlarda olmaz. Bunu bizim devrim yobazlarına anlatmak pek müşkül bir meseledir.

İnsanları birbirinden farklı kılan şeylerden bir tanesi de işte bu sakal ve bıyıktır. Bir zaman Tansu Çiller diye bir kadın başbakan çıktı bakanlar utanmadan bıyıklarını kestiler. Neymiş başbakana benzeyeceklermiş. Bu zavallı insanlara ne demeli?

Sizi bilmem lakin ben bu insanlara acıyarak bakıyorum. Yöneticilerine yardımcı asistan olmak yerine köle olmayı tercih etmişler. Sanki suratı benzediği zaman her şey aynı olacak?

Başkan Erdoğan birçok rezilliğe son verdiği gibi bu sakal bıyık yasağını da bitirmelidir. Özellikle de askerlerin sakal-bıyık yasağına adam gibi bir çözüm getirmelidir. Şunu unutmadan söyleyelim ki; sakal ve bıyık bir sünnettir. Sakal ve bıyığı kesmeye zorlamak din ve vicdan özgürlüğüne karşı işlenmiş bir suçtur. Elbette bunu anlamak için adam gibi adam olmak iktiza eder, vesselam…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23