• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Vehbi Kara
Vehbi Kara
TÜM YAZILARI

Suriye’de Dördüncü Zafere Doğru

14 Aralık 2018
A


Vehbi Kara İletişim: [email protected]

Suriye Savaşı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin zaferleri ile sonuçlanan bir dizi harekât ile uzun yıllar unutulmayacak bir destandır. Rusya, ABD, İran, DAEŞ ve PKK güçlerine karşı; Özgür Suriye Ordusu ile birlikte gerçekleştirilen bu din, istiklal, hürriyet ve iman savaşı bütün İslam ülkelerine şimdiden örnek olmuştur.

İnsanlık tarihinin en büyük kırılma anlarından birisi; 15 Temmuz 2016’da halkımızın göğsünü tanklara siper ederek dünyanın en gelişmiş silahlarına karşı direnmesidir. Bu olaydan hemen sonra FETÖ çetesinden temizlenmiş ordumuz; zafer üstüne zafer kazanarak önce Fırat Kalkanı daha sonra da Afrin Harekâtını gerçekleştirmiştir.

Bu zaferler Rusya ve İran rejiminin gözünü korkutmuş Astana süreci ile birlikte İdlib kentinin Esed güçlerinden korunması maksadı ile “çatışmasızlık bölgeleri” statüsüne geçmesi sonucunu doğurmuştur. Bu askeri operasyonlarda da Türk Silahlı Kuvvetleri, kontrol noktaları kurarak 4 milyondan fazla Suriye vatandaşının rejim çapulcularından korunmasını sağlamıştır.

Hakkın ve doğrunun yanında olanın en büyük yardımcısı Allah’tır. Hiçbir güç O’nun kudretinden kurtulup kaçamaz. Bugüne kadar sadece masum sivilleri öldürmüş olan Rusya, İran, ABD, Esed rejimi ve DAEŞ gibi terör örgütler; artık tokat üstüne tokat yemeye başlamışlardır.

İnisiyatifi eline geçiren Türk Ordusu ile beraber hareket eden Özgür Suriye Ordusu şimdi 4. büyük harekâta hazırlanıyor. Allah’ın izni ile nice kâfir zalimleri mağlup etmiş bu aziz millet, yeniden zafer kazanacaktır. Yeter ki birlik ve beraberlikten ayrılmayalım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fırat’ın doğusundaki PKK/PYD’ye operasyon yapılacağını açıklamasından sonra aynı günün akşam saatlerinde Kilis'ten Fırat’ın doğusundaki Suriye sınırına tank ve fırtına obüs sevkiyatı yapılmaya başlandı. Tank ve fırtına obüs topları personeli ve askeri araçlar, geniş güvenlik önlemleri altında Kilis’in Elbeyli ilçesi üzerindenFırat’ındoğusunda bulunan sınır birliklerine hareket etti. Birkaç gün içinde harekatın başlayacağı anlaşılmaktadır.

Evet, Fırat Kalkanı ve Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonları, gerçek bir zafer olup tarihe geçmiştir. Şimdi sırada ABD’den güç alarak terör faaliyetlerine devam eden PKK’ya yeni bir ders verme zamanı gelmiştir.

Ne yazık ki Suriye’de büyük güçlerin askerleri bulunduğu için daha başka zaferlere de ihtiyaç vardır. Sınırlı birliklerle icra edilen ilküç harekat, nihai zafere ulaşmak için yeterli değildir. Zira 7 senedir devam eden Suriye İç Savaşında; başka zaferlere de ihtiyaç bulunmaktadır.Öyle ki neredeyse bütün İslam düşmanları birlik olmuş dünyanın en gelişmiş silahları ile acımasızca Suriye halkına saldırmaktadırlar.

Bu istiklal ve hürriyet savaşında düşmanlar arasında kim yoktur ki? Dünyanın en büyük silahlı kuvvetleri buradadır. Başta Rusya, “çekildim” dediği halde bütün acımasızlığı ile özellikle şehirleri bombalayarak çoluk çocuğu öldürmüştür.

ABD, fenalığını ve hainliğini gizlemeden terör örgütüne açıktan destek vermektedir. Binlerce sorti uçak ve TIR ile silah yığınağı yaparak gelecekte yapılması hedeflenen Türkiye’ye karşı harekata hazırlanmaktadır.Türkiye’deki 15 Temmuz 2016 darbesini hayâsızca desteklediği gibi hala Suriye’de de masum sivilleri katletmeye devam ediyor.

İran, Müslümanlara karşı nasıl bir düşmanlık beslediğini Suriye’de apaçık göstermiştir. Şii ulemasının dahi reddettiği Nusayri inancını ve Nusayri rejimini desteklemekten çekinmemiştir. Bu güne kadar sayısı 20’den fazla İranlı general, Suriye’de öldürülmüştür. Lübnan’daki militanları ile birlikte her gün yüzlerce insanı ve askeri teçhizatı, Suriye’ye göndermekten geri durmamıştır.

DAEŞ ise nasıl bir İslam düşmanı olduğunu yaptığı katliamlarla ispatlamış durumdadır. En büyük zulmü Müslümanlara yapmış Esed rejimi yıkılmak üzere iken Mücahitleri arkadan vurma hainliğini göstermiştir. Nusayri rejiminin hapishaneleri boşaltarak adeta bir canavar haline dönüştürdüğü DAEŞ terör örgütü, Müslümanlara kan kusturmaya Halep kuşatması esnasında dahi devam etmiştir.

Esed rejiminin kimlik kartı vermeyerek insanlık dışı muamele yaptığı Kürt halkını köleleştiren PKK ise hıyanetini apaçık göstermiş durumdadır. Halep’te Rejim güçleri ile işbirliği yapan PKK, alçakça mücahitlere arkadan saldırmış ve bu şehrindüşmesine neden olmuştur. Fakat PKK’nın, Suriye’de varlığını sürdürmesi bundan sonra mümkün olamayacaktır. Çünkü türk Silahlı kuvvetleri 4. Kez Suriye topraklarına girmek üzeredir.

Fırat Kalkanı Harekâtı, görünüşte DAEŞ Terör örgütüne karşı yapılmış olsa da gerçekte ABD ve yandaşlarına karşı yapılmış bir operasyondur. Sonuçta Batılı ülkeler tarafından desteklenen DAEŞ Örgütüne tokat vurularak savaş dışına itilmesi sağlanmıştır.Bugün DAEŞ denilen örgütün yerinde yeller esmektedir.

Keza Zeytin Dalı Operasyonu da PKK/PYD unsurlarına karşı yapılarak aslında ABD’ye büyük bir darbe vurulmuştur. Binlerce TIR ve nakliye uçağı ile Türkiye’ye karşı beslenen ve semirtilen PKK güçleri, büyük bir darbe ile Afrin’den temizlenmiştir. Sonuçta terör örgütünün aslında kâğıttan bir karton olduğu cümle âleme gösterilmiştir.

Rusya, İran Ordusu ve köleleştirdikleri Esed Rejimi çapulcuları tarafından kuşatılan İdlib ise önce diplomasi ve sonrasında askeri birliklerimiz sayesinde “çatışmasızlık bölgesi” ile korunmaya alınmıştır. Kontrol noktalarında görev yapan askerlerimiz Rus, İran ve rejim askerlerinin saldırılarını önlemiştir.

Şimdi sırada Fırat'ın doğusundaki terör örgütü PKK/YPG/PYD hedeflerine yönelik düzenlenecek harekâta gelmiştir. Etki alanı düşünüldüğü zaman Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı alanlarının 6-7 katı büyüklüğünde bir alanda gerçekleştirilecek harekât biraz daha farklı olacaktır.

Suriye’de 40 km derinlikteki bir bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi uzun bir zaman süreci gerektirebilir. Meskûn mahallerde olası çatışmalar, Afrin’de olduğu gibi sivil ve asker kayıplarının en az seviyede olası için sabırlı olmayı gerektirmektedir.

Fırat’ın doğusunda icra edilecek operasyonlarda mesele sadece alan hâkimiyeti değildir. ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ya sağlamış olduğu himaye ve desteği ortadan kaldırmak en önemli amaçtır.

Türkiye, daha önce askeri harekâtları önceden açıklamayıp “bir gece ansızın gelebiliriz”şeklinde icra ederken bu sefer farklı bir strateji yürütmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan; ABD askerleri ile çatışma riskini bertaraf etmek maksadı ile harekâtıngerekçelerini göstererek açık bir tavır ortaya koymuştur. Bunun en önemli nedeni; uluslararası ve bölgesel aktörlere karşı ön almaktır. Zira ABD ve Fransız askerleri hayatını kaybettiği takdirde “biz vuracağımızı söylemiştik” demek için bu şekilde hareket etme zorunluluğu doğmuştur.

Bu sayede Amerikan askerleri ile karşı karşıya gelmek istemediğimizi ifade etmiş oluyoruz. Eğer ABD askerleri direnmeye kalkışır ise dünya üzerindeki hegemonyasını kaybetme riski ile karşı karşıya kalacaktır. Askeri mantıkla düşünüldüğü takdirde dünya hâkimiyetini PKK/YPG için riske atmaması beklenebilir.

Unutulmaması gerekir ki Fırat'ın doğusuna düzenlenecek bu harekât; ABD'nin "terör örgütü PKK/YPG'ye eğitim vereceğiz" açıklamasından sonra gelmiştir. Yani çatışmayı ABD tetiklemiştir. Sorumluluğunu da yüklenmiş olacaktır.

Türkiye, PKK/YPG'nin ABD tarafından himaye edilmesini asla kabul edemez. Güneydoğu'da binlerce askeri ve sivil kayıp verdiğimiz PKK/YPG'ye karşı harekat ülkemizin beka sorunu ile ilgilidir. Gözümüzün önünde saldırıya hazırlanan bir terör örgütüne karşı eli kolu bağlı bir şekilde beklemenin mantığı olamaz.

Rusya'nın Fırat'ın doğusuna düzenlenecek harekâtabakışı henüz netleşmemiştir. Onların asıl beklentisi; Türkiye ile ABD'nin karşı karşıya kalmasıdır. Fakat PKK/YPG, aynı zamanda Rusya’nın desteklediği rejim içinde bir tehdittir. Bununla birlikte Rusya ile ilişkiler yeni bir aşamaya gelecektir. Muhtemelen Türkiye’nin bölgede güçlenmesinden hoşlanmayacak fakat itiraz da edemeyecektir.

Rabbim kahraman askerlerimizi ve Özgür Suriye ordusu unsurlarını muzaffer eylesin. En az kayıpla yeni bir zafer kazanması için beş vakit namazımda dua ediyorum, vesselam…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23