--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Cinnetin eşiğindeyiz

Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
16

Çevreme, medyaya baktığımda ne garip, ne tuhaf hadiselerle karşılaşır olduk şaşırmamak elde değil. Hangi birinden bahsedeyim bilemiyorum

Haber sitesi başlık atmış: Falanca kadın cesur pozlar vermiş. Bu hanım çıplak, tahrik edici resim çektiriyormuş ve site bunu cesaret olarak yutturuyor bize.

Bir başka haberde ise göğsü açık resimlerini yayınlayan mankenin anne ve babası bu müstehcen fotoğrafları beğendikleri tarzında yorumlar yazmışlar. Gerçekten üzücü ve rezalet.

Caddede yürürken sloganlar atarak yürüyen bir toplulukla karşılaşıyorum. Falanca takımın fanatikleriymiş bunlar ve kan dondurucu sözlerle ortalığı çınlatıyorlar: “Ölmeye ölmeye, ölmeye geldik.” Sonra da kanları aksa kırmızı değil takımlarının rengi akarmış.

Medyada bir görüntü: Birtakım kişiler döviz ve altın arttı diye sevinç gösterileri içindeler. Neymiş dolar arttığında hayat da pahalılaşırmış ve Ak Parti gidermiş. Memleket batsa umurlarında değil. Tek dertleri Sayın Cumhurbaşkanımızın gitmesi.

Falanca takımın eski başkanı ölmüş. Gazete onu şu sözlerle övgüye tutuyor: “Komadan bir ara uyandı ve takımının ligde kaçıncı sırada olduğunu sordu. Böylesine takımına bağlıydı.”

Bir başkası 3 çocuğunun annesi, 21 yıllık eşini çok sayıda bıçak darbesiyle hastanelik etmiş. “Karımdır severim de döverim de” diye açıklama yapmış bir de.

Adam komşusunun karısıyla kaçıyor, kadının kocası ‘yuvana dön’ diyebiliyor.

Trafikte atışanlar, sinirli davrananlar artmış durumda.

Birçok kişi adeta öfke patlaması yaşıyor. En ufak bahane ile sinirleniyor, kavgalar çıkıyor. 

Son zamanlarda meydana gelen cinayet, intihar, yaralama, dolandırıcılık ve taciz gibi suçlarda anormal artışlar söz konusu. Sudan bahanelerle saldırılar oluyor. Artık toplum olarak sanki haram helali unuttuk. Değerlerimizde aşınma var.

Boşanma ve geçimsizliklerdeki artışlar ise ürkütücü boyutta. Ailenin bütünleyici özelliği yıpranmış.

Gençler bir yandan da evliliği tercih etmiyor, evlenme yaş ortalaması da bir hayli yükselmiş (erkeklerde 28, kızlarda 25 yaş olmuş) durumda. 2019’da 542 bin evlenme gerçekleşmiş iken 2020’de bu sayı 487 bine düşmüş.

Elbette aileler mutsuz ve problemli olunca toplum da mutsuz ve suç oranı artar hale gelmekte.

Bir toplum seferberliğine girmek ve geleneksel değerlerimizi tekrar baş tacı yapmak zorundayız.

PROF. DR. ÖZLEM TÜRECİ VE 

PROF. DR. UĞUR ŞAHİN

Buldukları aşı ile Covid 19 mücadelesinde büyük başarı elde edilmesini sağlayan Türk bilim insanları Prof. Dr. Özlem Türeci ve eşi Prof. Dr. Uğur Şahin medyada çıkan haberlere göre sağlık konusunda titiz davranıyor, prensiplerinden taviz vermiyorlarmış. Çiftin sağlıklı yaşam sırları neymiş, nelere dikkat ediyorlarmış bakalım:

• Uyku kadar yemek konusunda da oldukça fazlaya kaçmıyorlarmış. 

• Çok az yiyorlarmış. 

• Özlem Hanım şekerli hiçbir şey yemiyormuş.

• İçki içmiyorlar, domuz eti tüketmiyorlar. Hatta iş toplantı ve yemeklerinde BioNTech çalışanlarının da içki içmesi yasakmış.

• Sıra dışı ve mütevazı yaşıyorlarmış. 

• Pek yemek yemiyorlarmış ama buzdolaplarında her zaman 2 şey varmış: Kefir ve lahana suyu. Her gün bu ikisinden mutlaka birkaç bardak içiyorlarmış. 

 

Yorumlar

(16)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

adil

4 Aralık 2021 18:50

doları ve altını olanlar birilerinin sayesinde havadan emek harcamadan zengin olduk seviniyorlar. rezilligin her türlüsü milli ve yerli oldugunu iddia eden TV kanallarında sergileniyor.

Hayrettin

4 Aralık 2021 18:01

“ Cinnetin eşliğindeyiz “ ; eşikte olduğumuza göre cinnet geçirmeye ramak kalmış denektir.Şöylede söylemek mümkün; hala şansımız var toplumun cinnet geçirmemesini...

emekli

4 Aralık 2021 15:33

çocukları varmı bilmiyorum varsada ALLAH bağışlasın yalnız sen milyarca dolar kazan ama yaşantına sınır koy mütevazi bir yaşam sür aynı geçim sıkıntısından bizlerin yaşadığı gibi e kefenin cebi yok ne yapacaksın o milyarla doları yahu güzel kardeşim mütevazilik seni mutlu edebilir o mutluluğunada harcayamayacağınız milyon dolarla yardım peşinde koşun aşı alamayan ülkelere yardım olarak bedava verin o zaman

HTURK

4 Aralık 2021 14:36

Sefa bey, siyasete dini, mafyayı alet etmenin sonuçlarını yaşadığımızı en azından sizde biliyorsunuz.  

Hoca

4 Aralık 2021 12:53

Toplumun yapısına kızıyorsun da. Toplum çıldırdı. Kendi artık ota b..ka vuruyor. Millete kizacagina onu bu hale getirene kız. Durmadan yargılı yorsunuz. Bu toplumu bu hale biz getirdik demiyorsunuz.

Hayrettin Hatunoğlu

4 Aralık 2021 12:39

Peki bunlar kimin yönettiği ülkede oluyormuş. Toplum durduk yerde ortada hiç bir sebep yokken mi bu hale gelmiş. Doksan bin suçlu salgın bahanesi ile sokağa salınmış, devletin denetimi yok. Polis suçluları yakalıyor hakim salıyor. Adalet kurumu iflas etmiş mafya sahaya inmiş. Padişahım çok yaşa!

ali erkan

4 Aralık 2021 12:04

Değerli hocam, insanlara öfke yönetimi, aklı iyi yerde kullanma, cennete gitme prensiplerini öğretmek lazım. Hastalığı iyi teşhis etmişsiniz.

Ali

4 Aralık 2021 11:54

Son 20 yıldaki saydıklarınız katlanarak çogaldı.Sebebi nedir ? Türeci çifti Ülkemizde olsa idi Silivride olurdu veya buluşlarına birileri ortak edilmeye çalışılırdı.

Nerdesin latif

4 Aralık 2021 11:44

O değil de feto feto diye çemkiren latif yok bugün . Hayırdır arpasını vermediniz mi bu hafta:)

Nahit sazoglu

4 Aralık 2021 11:11

Bu olaylarin karsisinda milli gorus aclen adil duzene gecmeliyiz

Sefa Saygılı Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle