• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Şehit oğlunun cenaze namazını kıldıran şehit babasıyla hasbihal

22 Eylül 2019
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi’nde PKK’lı teröristlere ait hücre evine düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada özel harekât polisi 26 yaşındaki Ahmet Alp Taşdemir, şehit düşmüştü.

İmam olan baba İbrahim Taşdemirhocaefendi, oğlunun cenaze namazını kıldırmıştı.

Cenazede şahadet şerbeti içen oğlu için söyledikleri herkesi gözyaşlarına boğmuştu.

Metanetli duruşu, ülke ve millet adına onur verici açıklamaları ile ülke genelinde halkımızın takdirini kazanmış ve ‘örnek şehit babası’ olarak ilan edilmişti.

Şehit oğlunun tabutu başında, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimiz üzerinden şehit ve şehadeti tarif ettiği konuşmasını “Şehitlik bir şereftir. Bana şehit babalığı gibi bir şerefi bahşettiği için Allah’a şükrediyorum” sözleriyle tamamlamıştı. 

O konuşma gerçekten sarsıcı ve düşündürücü olduğu kadar da etkileyiciydi. 

Onun verdiği o anlamlı mesajların etkisini kılcal damarlarına kadar hissedenlerden biri de bendim. 

Şehit oğlunun başındaki konuşmasını içeren videoyu sosyal medyada paylaşarak ziyaret etmek için fırsat kolladığımı yazmıştım.

Çok değerli dostum Selçuk Kaymakamımız Ekrem İnci, şehit oğlunun cenaze namazını kıldıran ve konuşmalarıyla herkesi takdirini kazanan o şehit babası İbrahim Taşdemir hoca efendi, kendisinin de kaymakamı olduğum Selçuk’taki İsabey Camii’nde imam olarak görev yapmakta olduğunu haber verdi.

Bölücü ihanetin taşeronluğunu yaptıkları tespit edilen ve İçişleri Bakanlığımız tarafından görevlerinden uzaklaştırılan HDP’li Belediye Başkanlarına birileri destek vererek şovlar yaptıkları şu günlerde ben de o şehit babasını ziyaret ederek acısını paylaşmak ve o veciz konuşmalarından ötürü onu tebrik etmeye karar verdim ve yola koyuldum.

ŞEHİT BABASI OLMAK ŞEREFTİR

Selçuk Kaymakamımız Ekrem İnci’nin vesilesiyle o şehit babası ile buluşmak üzere gittiğimiz Selçuk’taki İsabey Camii’nde kılınmakta olan öğle namazına kaymakam beyle cemaat olduk.

Namaz sonrası o şehit babası İbrahim hocamızla kucaklaşıp tanıştık. 

Taziyelerimi bildirdim. “Vatan sağ olsun” diye kabul etti. 

Oğlunun cenaze namazını kıldırırken İbrahim Taşdemir ile sohbetimiz imam odasında devam etti.

Daha önce Hollanda’da Diyanet İşlerine bağlı camide imamlık yaptığı için bir grup gurbetçimiz hocamıza benim gibi taziye ziyaretinde bulunmak için gelmişti.  

Kalp rahatsızlığı olan İbrahim hoca, gözleri doldu, sesi zaman zaman kısılsa da o dirayetli ve metanetli duruşunu sürdürüyor ve odasında asılı olan şehit oğlunun fotoğrafına bakarak bize konuşuyor…

“Şehitlik ve şehadet bir şereftir. Bana şehit babası olma şerefini veren Allah’a şükrediyorum” diyerek bir imani duruş ortaya koyuyor.

Şehit babası İbrahim hoca konuşması esnasında bir ara gülümseyerek “Ben yavrumdan kısa bir süre ayrıyım, emaneti o sonsuzluğun sahibine teslim edip gözlerimi yumduğumda o zaman hemen oğlumla beraber olmayı ümit ediyorum. 

Hep o anı bekliyorum.

Birçok insanın istediği ama ulaşamadığı bir makama Rabbim benim evladımı ulaştırdı. Ben de onun babasıyım.

Ben bu vatan ve millet ile inandığımız manevi değerlerimiz uğruna oğlu şehit düşen bir baba olarak elhamdülillah şeref duyuyorum” dedi.

Babasıyla her buluştuğunda vatana bağlılığını ve inandığı değerleri yaşamaya çalıştığını hatırlatarak “operasyonlara hazırlandığımda evden abdestsiz çıkmıyorum baba” dediğini hâlâ duyar gibi olduğunu söylüyor o şehit babası İbrahim hocamız.

“Ben bunları söylerken riyadan Allah’a sığınırım. Ama sevincimden söylüyorum, böyle bir evladın babası olmaktan şeref duyduğum için söylüyorum” ifadelerini kullanıyor.

BEN CUMHURBAŞKANIMIZIN GELECEĞİ

ANI HEYECANLA BEKLİYORUM

Valiler, kaymakamlar, belediye başkanlarımız, emniyet amirimiz, milletvekilleri, bakanlarına kadar birçok kişi,  kimileri yanına kadar gelerek, kimileri telefonla arayarak taziyelerini bildirdi, bildiriyor.

İbrahim hocamız; 

“Düşünebiliyor musunuz Filistinli bir Müslüman arayıp bana yarım yamalak Türkçesiyle başsağlığı diliyor. Demek ki bizim coğrafyamızda sınırlar yok ve gönüller bir. Unutulmayan ortak bir paydamız var bizim” diyerek kendisini çok etkileyen bir hatırasını nakletti.

Ancak, “Cumhurbaşkanımız Sn. R. Tayyip Erdoğan aradığında bir başka oldum” diyor İbrahim hocaefendi ve devam ediyor;

Çok vefalı bir Cumhurbaşkanımız var. O, sadece bizim değil, ümmetin ümididir. 

Onun için hep dua ediyorum. Rabbim onun yardımcısı olsun ve onu korusun. 

Bana ‘bölgeye geldiğimde sizi ziyaret edeceğim’ demişti. 

Aydınlıoğluları’nın Beyi İsabey bu camiye geldiği ve şimdiye kadar başka bir beyin veya devlet büyüğümüzün geçmediği ve hâlâ kilitli olan o kapıdan İsabey’den sonra camiye giren ilk devlet büyüğümüz olacak.

Ben ümitle ve heyecanla Cumhurbaşkanımızın gelişiyle bizi şereflendireceği anı bekliyorum.” 

Davetini tekrarlayıp sözlerini tamamlıyor.

Şehidimizin şahsında tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mikail okuroğlu

Ne mutlu Allah cc razı oldukları kullarından eylesin Amiin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23