• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Sarı Şeytan Trump, dünyayı felakete sürüklüyor

06 Şubat 2019
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

ABD Başkanı (Sarı Şeytan) Trump, eline aldığı kerpetenle uluslararası düzenin çivilerini söküyor. 

Kendisinden önceki dış politika yönelimlerinden farklı, aykırı, yıkıcı ve endişelere sebep olan davranışlar sergiliyor.

Freni patlamış, kalabalıkların üzerine yürüyen kamyon misali, bir çılgınlık hali içinde insanlığı tehdit eden kararlar alarak dünyayı felakete sürüklüyor.

Dünya siyaset bilimcileri, Trump’ın politikaları, dünya insanlığının huzuru, barışı ve güveni için fevkalade tehlikeli olduğuna dikkat çekiliyor.

Doları tehdit unsuru olarak kullanıp, Türkiye, Rusya, İran ve Çin’e yönelik yaptırımtehditleri ile siyasi baskılar oluşturmak suretiyle ticaret savaşını başlatmış oldu.

Yanlış politikalarıyla güç olma vasfını kaybetmekte olan ABD eski gücüne kavuşabilmek için mafyavari yol ve yöntemlere başvuruyor.

‘Sarı Şeytan’ Trump, Paris İklim Anlaşması’ndan ve Trans Pasifik Anlaşması [TPP] ile 2015 İran Nükleer Anlaşması’ndan [JCPOA] anlaşmalarından tek taraflı kararlar alarak çekilmişti. 

Şimdi ise insanlığı tehdit eden Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çekilme kararını ilan etti. 

Sarı Şeytan Trump’ın bu kararına tepki gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington’a yanıt olarak anlaşmayı askıya aldıklarını açıklaması dünya başkentlerinde endişelere yol açtı. 

Düşünce kuruluşları ise Üçüncü Dünya Savaşı uyarısı yapıyor.

Çünkü Trump, “demokrasi”, “insan hakları”, “rejimler” ve “uluslararası hukuk” kavramlarının ABD’yi bağlamadığını ve bağlamayacağını ilan eden ürkütücü bir döneme adım atarken, “ben yaptım oldu” zihniyeti içinde, cezalandırıcı bir tavırla dünyaya meydan okumaya devam ediyor. 

**

Ya iç savaş, ya da işgal

ABD dünyaya hükmetme tasavvuru çerçevesinde, enerji, ticaret, stratejik ve askeri alanlarda sürdürdüğü işgal, saldırı ve tehdit politikalarını sürdürmektedir. 

Bu politikalarına destek olmayan, karşı duruş sergileyen, teslimiyetçi ve işbirlikçiliği kabullenmeyen ülke yönetimlerine operasyonlar düzenleyerek ülkelerin içişlerine müdahalede sınır tanımayan haydut Trump yönetimindeki ABD emperyalizminin son kurbanı Venezuela oldu. 

Ülkede ABD eliyle bir darbe süreci başladı. 2002 yılında Devlet Başkanı Chavez’e karşı gerçekleştirilen darbe girişimi, halkın karşı direnişiyle bertaraf edilmişti. 

ABD, şimdi benzer bir darbe için yeniden düğmeye bastı ve operasyon başlatıldı. 

ABD Başkanı Trump’ın, işbirlikçisi olan Juan Guaido, hukuk dışı bir yöntemle ABD’nin haydut başkanı Trump tarafından Devlet Başkanı ilan edildi. 

2007’den bu yana süren ekonomik ambargo ile yaşanan kuşatma altındaki Venezuela şimdi Amerika tarafından muhalefet eliyle, rejim değişikliğine zorluyor. 

Yüzde 67 çoğunluk oyuyla iktidara gelmiş olan Maduro’yu tanımadığınızı bildirip, onun yerine meclis başkanı Guaido geçici olarak Cumhurbaşkanı ilân edildi. 

Venezuela halkı ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu haydutça tavra karşı direnişini sürdürürken ülke bir iç savaşa doğru sürükleneceğinden endişe ediliyor.

İç savaş başlarsa ABD, müdahale edecek, işte o zaman iç savaş ABD işgaline dönüşmüş olacak.

Bu konuda haydut Trump yönetimindeki ABD, kararlı ve hazırlıklı.

Dünyayı felakete sürükleyecek kararlar alan haydut Trump’ın Venezuela’yı işgaline müsaade edilmemeli. 

Çünkü bu haydut, Venezuela ile yetinmez, engellenemez ise zafer kazanmış bir kahraman komutan edasıyla dünyanın birçok ülkesinde benzer işgal ve darbelere yeltenecektir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23