--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Derbinin kazananı ve kaybedeni!

Emrah Savcı
Emrah Savcı
3

 

Süper Lig’in 18. haftasındaki derbi hakikaten kendine yakışır cinsten bir müsabaka olarak karşımıza çıktı...

Özellikle Kadıköy’de Okan Buruk’un müthiş akıl oyunlarıyla gelen tarihi bir zafer yaşandı. 

Jesus’un 3’lü savunma sistemine karşı müthiş bir sistem geliştiren ve kulübesinde üç forveti olmasına rağmen Ankara Keçiörengücü’nde sol kanat mevkinde yıldızı parlayan Barış Alper’i forvete koyan bir hocadan söz ediyoruz..

Düşünebiliyor musunuz; Gomis, Icardi ve Seferovic gibi isimler olmasına rağmen Barış’la derbiye başlamak bu zamanda önemli bir hocalık hamlesi olarak karşımızda.. Elbette bu alınan üç puan ve açılan 4 puanlık fark ligi bitirmeyecek kesinlikle ama ortada şöyle bir gerçek de çıkıyor karşımıza..

Ne oynadığını bilen ve rakibine karşı iyi analiz yapan Okan Buruk’un talebeleri özellikle orta alandaki kuvvetli isimleriyle Fenerbahçe’yi baskıyla durdurmasını bildi. Ankaragücü maçının etkili ismi Berkan’ı bu sefer Oliveira’nın partneri yapan önlerinde Mertens, açıklarda ise Kerem ve Rachica’nın savunma arkası toplarıyla Barış Alper Yılmaz’ı çoğu kez topla buluşturmasını bildiler.. Jesus adına şunu unutmamak lazım... Rakibe göre analiz yapmak her maç için çok önemli kavramını düşünmek lazım.. Galatasaray’ın özellikle ileri ucundaki etkili ayaklarına rağmen üçlü ve ikinci yarıda yanlışınızdan dönüp Arao’yla dörtlüye dönmeniz takım anlamındaki ritmi gittikçe düşürdü. Karşı tarafta gençlere verilen değeri gördükçe, Fenerbahçe’nin genç yetenekleri Arda ve Emre neden tercih edilmez bunu da doğrusu anlamak mümkün değil! 

Galatasaray’a karşı ikinci yarının başında yapılacak en önemli hamle Gustavo-Lincoln değişikliği olmasa gerek! Ya da ilerleyen dakikalarda Batshuayi’ye gereken servisi yapamayan Rossi inadınız ve yine geciken bir Valencia hamleniz sorgulanmalı Sayın Jesus Hocam!

Galatasaray’da ise bence sezonun en iyi golcüsü olarak karşımızda duran Icardi’nin girer girmez 1 gol ve 1 asistle maça damga vurması da sakatlıktan güçlü bir şekilde çıktığının en büyük işareti... Sarı-Kırmızılılar için gelecek adına en büyük kazanç Arjantinli golcü olarak duruyor.. Şu anda 7’de 7 ile haftaya Hatayspor’u konuk edecek Galatasaray’da Okan Buruk’un bu seriyi sürdürmesi muhtemel.. Ama Fenerbahçe’nin bir an önce ayağa kalkması ve özellikle Jesus’un bilindik ofsayt taktiğinden tutun da oyun felsefesini bir an önce gözden geçirmesi en büyük ihtiyaç olarak gözükmekte.. 

Her şeye rağmen Kadıköy’deki derbi son zamanlardaki en etkili derbi olarak hafızalarımızda büyük yer etmiş oldu.

 

Yorumlar

(3)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

işin aslı

10 Ocak 2023 16:37

Çapsız "Cilalı Jesus" ve yeteneksiz futbolcular ile buraya kadar.

akıncı

10 Ocak 2023 14:12

Kazanan galatasaray en büyük kaybeden ali koç ....

yıkılmaz kale: FENERBAHÇE

10 Ocak 2023 13:53

50 senelik futbol birikimim ile sezon başında yaptığım 2 tespit vardı: 1- Takım, oyuncu kalitesi olarak diğer 3 takımdan daha geride. 2- Bütün medya tarafından göklere çıkarılması nedeniyle, diğer takım taraftarlarının gözünde bile çok büyük teknik direktör olarak tanıtılan Jorge Jesus'a "çakma evliya" lakabını takan, hücumda; çağdışı kanat ortaları ile gol arama sistemi, yine çağdışı ofsayt taktiği ve çok hatalı ilk 11 veya sonra ki oyuncu değişikliklerini görerek, Fenerbahçe'yi kötü günler beklediğini söyleyen, Türkiye'deki çok az sayıdaki insandan biriyim... Not: Cumhuriyet'in 100. senesinde şampiyonluk, en çok da "Kuvva-i Milliye'nin" takımı Fenerbahçe'ye yakışırdı. Çok yazık oldu.

Emrah Savcı Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle