• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Zorla evlendiriliyorum' diye polisten yardım isteyen genç kadın ifadesini değiştirdi

Yeniakit Publisher
2020-07-07 17:17:00 -
'Zorla evlendiriliyorum' diye polisten yardım isteyen genç kadın ifadesini değiştirdi

Adana’da nikah masasından polisi arayıp istemediği biriyle annesi tarafından zorla evlendirildiğini söyleyip gözyaşlarına boğulan genç kadının ifadesini değiştirdiği öğrenildi.

Seyhan Belediyesi nikah dairesine 5 aydır nişanlı olduğu damat adayı ile nikah günü almak için gelen 22 yaşındaki Ceylan Beyazkaya, cep telefonundan polisi arayarak, "Zorla evlendiriliyorum" dedi. Bunun üzerine nikah dairesine gelen polis ekipleri, beraberinde ailesi de olan Beyazkaya'yı alıp, 5 Ocak Polis Merkezi'ne götürdü.

Polis merkezine gelen genç kadının ailesi ise kızlarını zorla evlendirmediklerini, Ceylan Beyazyaka'nın nikahtan sonra İstanbul'da yaşamayı kabul etmediği için bu yönde ihbarda bulunmuş olabileceğini ileri sürdü.

Polis merkezinde ifadesi alınan Ceylan Beyazkaya'nın, ifadesinde annesinin söz verdiği ailenin oğlu ile 5 ay önce nişanladığını, 3 gün sonra düğün yapılacağını anlatarak, "Benim askerde sevdiğim var. Üç ay sonra askerden gelecek. Annemin istediği kişiyle evlenmek istemediğim için, polisi, bana yardım etmesi için aradım. Ben sevdiğim kişiyle evlenmek istiyorum. Eğer annem bu evlilikten vazgeçmezse, sığınma evine gitmek istiyorum" dediği belirtildi.

Ceylan Beyazkaya'nın ailesi de kızlarını evlendirmekten vazgeçti. Beyazkaya, ailesinden şikayetçi olmazken, sığınma evine gitmek de istemedi. Bunun üzerine polis merkezinde yapılan görüşmenin ardından Ceylan Beyazkaya ve ailesi, eve birlikte döndü.

'Ne söylediğimi hatırlamıyorum'

Olaydan bir gün sonra yeniden polis merkezine giden Ceylan Beyazkaya ifadesini değiştirerek, annesinin kendisini zorla evlendirdiği yönündeki ifadeyi olayın korkusuyla verdiğini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bozkaya’nın ifadesinde, "Nikah günü arkadaşlarıma kötü olduğumu, rahatsızlandığımı söylemiştim. Arkadaşlarımdan biri söylediğimi yanlış anlayarak, evlenmek istemediğimi düşünüp polisi aramış olabilir. Nikah salonunda karşımda bir anda polisi görünce ve yaşadığım psikolojiden dolayı ne dediğimi hatırlamıyorum. Benim ailemle ve nişanlımla aramda bir problem yok. Onlardan şikayetçi değilim" dediği öğrenildi.

'Kızımın evlenmek istemediğini polisten öğrendim'

İfadesinde, kızına hiçbir zaman baskı yapmadığını, her şeyin kendi rızasıyla olduğunu ileri süren anne A.B. ise, "Kızım, 6 ay önce kendi isteğiyle uzaktan akrabam olan M.T. ile nişanlandı. Nikah günü kızım polisi aramış ve zorla evlendirildiği söylemiş. Suçlamaları kabul etmiyorum. Polisler geldiğinde kızımın evlenmek istemediğini öğrendim" dediği öne sürüldü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

oflu baba

ARAYA HEYKEL GIRINCE KIZCAGIZ NASIL IFADE DEGISTIRMESIN TEK HAYALI OLAN HEYKELINE KAVUSTU HAYIRLI UGURLU EVLATLAR NASIP OLSUN DIYELIM

kara

BU KADAR REKLAM YAPTI ARTIK COK KOLAY FAZLASINI YAPMASI . ALLAH INSANIN AR DAMARINI CATLATMASIN BIR KERE OLDUMU IKINCISINDE AZ DAHA ILERI GIRDERSIN ARTIK ASLA GERI DONEMZSIN . BIRDE KAPALI ACIK OLSA NE OLURDU! MERAK ETIM.. ILK ZORLA EVLENDIRIYORLAR DIYE OKUDUM COK UZULDUM DEDIM KIZ TESETURLU KIM BILIR NE ZOR OLMUSTUR O TELEFON POLISI CAGIRMAK.. AMA SIMDI AKSINE ... ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23