• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zamsız son iki hafta

Yeniakit Publisher
2018-06-16 15:30:00 -
Zamsız son iki hafta

Gayrimenkul alanında Türkiye’nin önde gelen STK’larından Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER) güç birliği yaparak 15 Mayıs’ta başlattığı indirim kampanyasında hedef olarak açıklanan 3 milyar liranın üç katı satış yapıldı.

50’ye yakın şirketin 160’ı bulan projede başlattığı “Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak” adlı kampanya piyasaya canlılık getirince İNDER, KONUTDER ve GYODER başkanları bankalarla görüşüp sürenin 30 Haziran’a kadar uzatıldığı müjdesini verdi. Uzmanlar 1 yılı aşkın süredir maliyet artışına rağmen zamsız satış yapan şirketlerin kampanya bitimiyle birlikte fiyat artışına gideceği uyarısında bulunarak vatandaşlara, ‘Bu fırsat kaçmaz’ mesajı verdi.

10 MİLYAR LİRAYI BULACAK

Uzun bir süre telefon diplomasisi yürüten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, konut satın alma planlarını bayramdan sonraya bırakanlara müjdeli haberi şu sözlerle duyurdu: “Son dönemde kamunun başlattığı KDV ve tapu indiriminin ardından; sektöre ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz kampanya ile orta gelir grubuna ev sahibi olma imkânı sağladık. Konut alıcılarının ilgisi sonucu, sadece 3 kamu bankasıyla irtibatlanan vatandaşların çektiği toplam konut kredisi miktarı 6 milyar liraya ulaştı. Diğer seçeneklerle birlikte bu rakamın 8 milyar lirayı bulduğunu düşünüyoruz. Bu güç birliği kampanyasının, hem vatandaşa, hem sektöre, hem ülkemiz ekonomisine katkıda bulunduğuna inanıyoruz. Ev almayı planlayan ancak sınırlı imkânları olan vatandaşlarımız bu fırsatları iyi değerlendirmeliler’’ dedi.

FİYATLAR ARTIRILMADI

Döviz kurunda yaşanan artışla birlikte yükselen maliyetlerin birçok projeyi etkilediğini söyleyen Yetgin, “Buna rağmen, firmaların fiyatları sabit tutmasından dolayı bu dönem konut alanlar kazançlı çıkacak. Ev sahibi olmak isteyenler bu fırsatı değerlendirmeli çünkü yeni başlayacak projelerde bu fiyatlarla satış yapmak mümkün olmayacak” diye konuştu. Aynı zamanda Halk GYO Genel Müdürlüğünü yapan Yetgin, Halk GYO’nun projelerinde de bu hareketliliği gördükleri belirterek, “Bizimtepe Aydos projemizin üçte ikisi satılmıştı. Kalan son dairelerin de bu kampanyada hızlıca satılması memnun edici” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İŞLER DURMAZ

Sektörde hareketliliğin süreceğinin altını çizen Yetgin, “Gayrimenkul sektöründe işler durmaz, ihtiyaç tarafını hiçbir zaman göz ardı etmemek lazım. Bu ülkede 7,5 milyon konutun yenilenmesi şart. Önümüzdeki 15-20 yıl, yoğun bir şekilde bizim bu dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.

TALEP TABANA KAYDI

Kampanyadan son derece memnun olduklarını söyleyen KONUTDER Başkanı Z. Altan Elmas da, “ Uzun zamandır faizler yüksek olduğu için yatırımcılar sektörden geri çekilmişti. Daha çok oturmak için konut alınıyordu. Şu anda hem oturmak, hem de ileriye dönük yatırım yapmak isteyenler harekete geçti. Konut talebi tabana yayıldı. Yüzde 20 indirim, yüzde 5 peşinat, tapu harcında ve KDV’deki indirimle beraber hepsi paket haline geldi” diye konuştu.

İKİ BİN DAİRE SATILDI

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise birçok kişinin 9-10 Haziran’da bayram tatiline erken başlamasından dolayı süre uzatım talebinde bulunduğunu belirterek, “Derneğimize ve satış ofislerine gelen talep nedeniyle kampanyanın 30 Haziran’a uzatılmasına karar verildik” dedi. Durbakayım, beklenenden daha yüksek bir başarı gösteren, sektöre ve ekonomiye can suyu katan kampanyanın 15 Mayıs ile 11 Haziran tarihleri arasında satılan konut sayısının yaklaşık iki bin adet olduğunu sözlerine ekledi.

OTURUMCU EV ALIYOR

Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da, “Kampanyada 100 milyon liralık satış yaptık. Bayrama kadar bu oran150 milyon TL’yi geçer” diye konuştu. Çetinsaya, kampanyada özellikle oturumcu kitlenin ev aldığını söyledi.

KAMPANYAYI ÇEŞİTLENDİRDİLER

Konut satışlarına hız vermek için devam eden kampanyaya Ramazan Bayramı ve Babalar Günü’ne özel indirimler de uygulayan inşaat firmaları oldu. Bunlar arasında Babacan Yapı başı çekti. Şirket, Babacan Premium projesinde daire alan herkese sıfır peşinat yüzde 20 indirimin yanında 30 bin lira değerinde bir yıllık özel okul eğitimi hediye ediliyor. Kampanyadan yararlanmak isteyenler Babacan Premium Projesi’nden 319 bin liraya ev sahibi olabiliyor.

30 BİN TL’LİK EĞİTİM DESTEĞİ

Kampanyadan istifade edenler çocuklarını, 2018- 2019 eğitim yılında aynı sitede hizmet verecek olan Medicana Eğitim Grubu - MBA Okulları’na gönderebilecek. Aynı kampanya şirketin Küçükçekmece’de Atatürk Havalimanına komşu olan Babacan Port Royal projesi için de geçerli.

Sektöre kazandırdıkları benzersiz kampanyalarla konut alıcılarını avantajlı yatırım fırsatıyla buluşturduklarını hatırlatan Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, “Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak” kampanyası devam ederken sundukları bayram kampanyasıyla da yatırımcıların bir taşla iki kuş vuracaklarını söyledi.

ŞUA'DAN ÇİFTE BAYRAM

Kadıköy Fikirtepe’de Şua İnşaat imzası ile hayata geçirilen ve gelecek ay anahtar teslimi yapılacak olan Elite Concept’te Ramazan Bayramı ve Babalar Günü için özel fiyat uygulaması başlatıldı. 30 Haziran’a kadar geçerli olacak kampanyada peşin alımlarda yüzde 20 indirim veya 60 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor. Ayrıca, 5 bin lira değerinde elektronik eşya hediye çeki de veriyor.

48 AYLIK VADE SEÇENEĞİ

Kampanyaya Avcılar’da Kanal İstanbul çıkışına komşu konumdaki 3S Firuze Konakları projesiyle katılan 3S Kale Holding de, diğer şirketlerden farklı olarak 48 ay ödeme vadesi alternatifi sunuyor. Eylül 2018’de anahtar teslimi yapılacak projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi toplam 523 daire ile ticari üniteler yer alıyor.

45 GÜNDE 450 DAİRE SATMAYI HEDEFLİYOR

Teknik Yapı da, tarihi fırsatı 15 gün daha uzatan firmalar arasında yer aldı. 15 Mayıs 12 Haziran tarihleri arasında toplam 341 daire satarak 225,1 milyon lira ciro elde eden şirket, 30 Haziran tarihine kadar yaklaşık 450 daire ve 300 milyon liralık satış hedefliyor. 

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, hedefine ulaşmak ve tarihi fırsatı daha geniş kitleye yaymak için bayramın 2. ve 3. günü de satış ofislerini açık tutacaklarını açıkladı. “Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak” kampanyasına YücelPark, Deluxia Park Residence, Concord İstanbul, Uplife Kadıköy, Metropark, Evora İstanbul, Evora Denizli ile katılan Teknik Yapı, kampanya dahilinde bankadan kullanacakları kredi miktarını düşük tutmak isteyenlere alternatif çözümler getiriyor.

HAYALLERİNİZİ ERTELEMEYİN

BANU EVLERİ Ispartakule 2 ve BANU EVLERİ Ispartakule 3 projelerinden ev almak isteyenler de tüm peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat ödeme avantajından faydalanabilecek. Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, kampanyanın ev sahibi olma hayali ve konuta yatırım yapma niyeti olanlar için fırsat teşkil ettiğini vurguladı.

BAŞBAKAN'IN ÇAĞRISI FAYDA GETİRDİ

Geçen ay Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18’lik KDV, yüzde 8’e, tapu harcı oranı binde 20’den binde 15’e indirildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı ile konut kredisi tercih eden kesimlere fırsat sunuldu. Yapılan indirimler ile 200 bin liralık bir konutun KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e inince vatandaşlar sadece bir kalemde 36 bin lira yerine 16 bin lira vergi ödeyerek ilk adımda 20 bin lira kazançlı çıkıyor.

BİZİM EVLER GÜZELCE'DE LANSMAN AVANTAJI

İhlas Yapı’nın Kale Grubu ile hayata geçirdiği Bizim Evler Güzelce’de inşaat süreci başladı. Büyükçekmece Güzelce Mahallesi’nde hayata geçirilen Bizim Evler Güzelce projesi 709 daire ve 111 adet dükkân oluşuyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi dairelerin yer alacağı projede farklı alım seçenekleri mevcut. Nakit alımlarda yüzde 15’lere varan indirim ile 40 aya kadar vade seçeneği mevcut.

KÖRFEZKENT EMLAK KONUTLARI'NDA ÖN TALEPLİ SATIŞ

Körfezkent Emlak Konutları’ndaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait konutlarda bayrama özel kampanya başlatıldı. Minimum 165 bin liradan satışa çıkarılan 50 daire için 30 Haziran’a kadar ön talep toplanacak. Bunun için de vatandaşların minimum bin lira ödemeleri gerekiyor. 6 ve 9 kat arasında değişen 6 blokun yer aldığı projenin her katında dört daire bulunuyor. 196 adet 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1’ daireden oluşan sitede aktif yaşam devam ederken konumu itibariyle yatırımcıların ilgisi bekleniyor.

YAZLIKLARA GÖÇ BAŞLADI

Türkiye genelinde yazlık bölgelerdeki hareketlilik son 10 yıldır giderek artıyor. Ege ve Akdeniz sahilleri başta olmak üzere İstanbul’a yakın sayfiye yerlerinde de yaz aylarında başlayan yoğunluk eylül ayı ile birlikte yerini sakinliğe bırakırken; son yıllarda yaz aylarında yaşanan hareketliliğin dışında, büyük şehirlerden daha yönetilebilir yaşamlar vadeden bu şehirlere kaçma eğilimi bir trend olarak karşımıza çıkıyor.
Yazlık konutta trendleri değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Kurumsal Kalite ve İş Geliştirme Departmanı Yönetici Yardımcısı Gamze Ertaş Karcıoğlu şu tespitlerde bulundu:

-Yazlık bölgelerin tercih edilirliğini etkileyen dinamiklerin başında, insanların kendilerine ayırdıkları zamanı daha iyi geçirmek istemeleri, ulaşım projelerinin gelişmesi, konut seçeneklerinin hatta markalı konut projelerinin artması geliyor.

-Son iki yılda, Bodrum ve Çeşme gibi pek çok bölgede markalı konut projeleri hayata geçirilmeye başladı. İzmir – İstanbul Otoyol projesi sonrasında Çeşme ile birlikte Urla, Karaburun, Foça, Dikili gibi farklı bölgeler de tercih ediliyor.

-Marmara Bölgesinde ise soğuk denizi ve temiz havasıyla Edremit, Altınoluk, Ayvalık gibi yerleşimler farklı bir alt bölge oluşturuyor. Bu durumun oluşmasında da Osmangazi Köprüsü ve İzmir - İstanbul Otoyol projesi etkisini göz ardı etmemekte fayda var. Edremit Koca Seyit Havalimanı da yine bu anlamda bir cazibe unsuru olarak karşımıza çıkıyor.

-Konut satışları istatistiklerine ise Aydın, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Muğla illerinde yıllık konut satışlarındaki artış, belirli bir trend çizgisini istikrarlı olarak yakalamış gibi görünüyor. Veriler incelediğinde, göç istatistikleri ile konut satışlarının birbiri ile yakından ilişkili olduğu rahat şekilde görülüyor. Güncel yazlık m2 birim fiyatları ise şöyle:


Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23