• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan'ın suyunun ısındığı sırada bomba gelişme: Türkiye S-400'leri aktif hale getirdi!

Yeniakit Publisher
2020-08-10 17:00:00 - 2020-08-10 18:36:10
Yunanistan'ın suyunun ısındığı sırada bomba gelişme: Türkiye S-400'leri aktif hale getirdi!

Gazeteci Yazar Alper Tan, Türkiye'nin aldığı S-400 hava savunma sisteminin aktif hale getirildiğini söyledi. Ayrıca Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş da geçtiğimiz aylarda, askeri personelin eğitim alması için zaten aktif hale getirildiğini belirtmişti.

 yeniakit.com.tr 

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 Hava Savunma Sistemleri'yle ilgili Gazeteci Yazar Alper Tan'dan flaş bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Alper Tan, S-400'lerin aktif halde bulunduğunu ifade etti.

Alper Tan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'nin Akdeniz'de yükselen gerilim karşısında S-400 savunma sistemini aktif hale getirdiği belirtiliyor." dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 ay önce açıklamıştı: S-400'ler zaten harbe hazır

Geçtiğimiz ay konuyla ilgili Ulusal Kanal'da açıklamada bulunan Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş, S-400 tartışmalarının gereksiz olduğunu vurgulamıştı.

"Bir sistemi siyasetin içine çok bulaştırıp da savunma açısından geri planda bırakırsanız bu görevlerini yapmasını engellemiş olursunuz" diyen Karataş, "Türkiye'nin savunmasındaki sistemi çok fazla siyasetin içine sokarsanız, parasını verip aldığınız, eğitimlerini neredeyse tamamladığınız, şu anda aktif, harbe hazır olarak adlandırdığımız sistemleri kullanmakta gecikirsiniz" demişti.

"Eğitim için zaten aktif hale getirildi"

Eğitim için sistemin aktif olması gerektiğini belirten Karataş, "Sistemler aktif, neden biliyor musunuz? Zaten aktif olmadan çalışmaz, yani radarı döndürmeden personel eğitimi yapamazsınız." dedi.

Eğitim için radarının dönmesi gerektiğini bu yüzden S-400'ün zaten aktif halde olduğunu vurgulayan ve bir kaç ay önceden aktif olması için siyasi emir verilmesinin yeterli olduğunu belirten Karataş, "Personelin akademik çalışmaları yanı sıra, harekata yönelik eğitimleri için zaten sistemin çalışması gerekiyor. S-400'ler aktif sadece siyasi yönden bekleniyor. İhtiyaç olduğunda Türkiye'nin hava savunmasına katkıda bulunacak şekilde bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ALİ

NASIL GETİRİLDİ DAHA BU İŞİN YAZILIMIN YAPILACAĞI UÇAK TANIMLAMA PROGRAMI CİHAZI YAPILACAK VE TAKILACAK DENİYOR BU YAPILMADAN ) GEÇEN TV DE BU İŞİN KOMUTANI AÇIKLADI

BuRaK

GETİRİP GETİRMEDİĞİ MALUM NATO ÜLKELERİ ÖYLE KOLAY DEĞİL O İŞ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23