• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunan yine panikte

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:
Yunan yine panikte

Yunan Kathimerini gazetesi "ABD'nin Avrupa'da askeri varlığını azaltması Türkiye için fırsat " diye yazdı.

Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini gazetesi, ABD'nin Avrupa'daki askeri varlığını azaltma niyeti ile uluslararası koşulların, Türkiye'ye Avrupa güvenliğinde rol oynama açısından önemli fırsat sunduğunu yazdı.

Kathimerini gazetesinde yayımlanan Stavros Yannidis imzalı değerlendirmede, 2020'lerin başında Fransa, Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Avrupa'nın güvenlik mimarisi için Türkiye ile masaya oturmasının imkansız olduğu savunulurken, şimdi Ankara'nın Avrupa'nın savunma özerkliğinin potansiyel garantörü olarak ortaya çıktığı belirtildi.

Değerlendirmede, "Zaman ve uluslararası şartlar değişti. Zira, ABD'nin yaşlı kıtada (Avrupa) askeri izlerini azaltma niyetini açık etmesi, Türkiye için birinci sınıf fırsat oluşturuyor. Sadece Avrupa 'salonlarına' geri dönmesi için değil, aynı zamanda NATO ve Avrupa'da da öncü rol oynaması için." ifadesi yer aldı.

Yunanistan'ın savunma sanayisinin uluslararası gelişmelerin gerektirdiği hıza uyum sağlayamadığına işaret edilen değerlendirmede, "Yaşlı kıta, savunma anlamında kendi ayakları üzerinde durmakta zorlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan aracılığıyla, sadece Türkiye'nin Avrupa'yı ekonomide, savunmada ve siyasette çıkmazdan kurtarabileceğini söylüyor." ifadesine yer verildi.

Değerlendirmede, İtalyan Piaggio Aerospace firmasının Baykar tarafından satın alınması ve Bayraktar TB2, Bayraktar  AKINCI, Bayraktar KIZILELMA gibi savunma sanayisindeki başarılar örnek verilerek, tüm bunların Türk savunma sanayisinin silah pazarında hızla bir dev haline geldiğini gösterdiği aktarıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Edep Yahuu

PANİKTE olan Yunan değil sizlerisiniz Ülkedeki ekonomik sıkıntılar ve yaratığınız şeylerin orada daha çok konuşulacak diye her gün gibi Yunan korkuyor zart zurt haberli ile milleti sözde aklı ile oyalamaca konu değiştirme çabaları.

Gültekin

YUNANLI KOMŞULARIMIZ BAZI GERÇEKLERİ GÖRMESİ GEREKİR, ABD'NİN BAKIŞ AÇISINI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİ, DVELETLERİ KULLANIP DA NASIL YOLDA BIRAKTIĞINI ÇOK İYİ ANLAMALIDIR, UKRAYNA BUNUN EN CANLI ÖRNEĞİDİR, TÜRK DEVLETİNDEN YUNANLI KOMŞULARIMIZA ASLA BİR ZARAR GELMEZ, BU SEBEPLE İLİŞKİLERİNİ ABD GİBİ OKYANUSUN ÖTESİNDE ÇOK UZAK DEVLETLERE ÜSTLER VEREREK KENDİ EGEMENLİKLERİNİ TEHLİKEYE ATMALARI YERİNE TÜRK DEVLETİ İLE YAKIN İLİŞKİLERE GİRMESİ BİR BİRİNE GÜVEN SAĞLAMALARI EN HAYIRLI VE DOĞRU BİR POLİTİKADIR, BUNU GÖREBİLECEK BİR YUNANLI DEVLET ADAMI ÇIKARSA YUNANLILARI KURTARACAĞIONA İNANCIMIZ TAMDIR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23