Yunan usulü kabak kızartması tarifi: Malzemeleri neler! Püf noktaları
Çocuğuma kabak yemeği yediremiyorum, sebze yediremiyorum her yolu deniyorum diyorsanız bir de bu tarifi deneyin. Çocuklar her öğün isteyecekler garanti ediyoruz.
Kaç kişilik: 3-4 Hazırlık:10 dak. Pişirme:15 dak.
Yunan Usulü Kabak Kızartması Malzemeleri
2 adet kabak
1 su bardağı beyaz un
1 çay kaşığı tuz
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
Yunan Usulü Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?
Kabakların kabuklarını incecik soyup çok ince şekilde halka şeklinde doğrayın. Ama çok ince olması çok önemli.
Bir kaseye un ve tuzu ekleyin bir çıpma teliyle çırparken maden suyunu yavaş yavaş ilave edin. Yoğun boza kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurun içine ince dilimlenmiş kabakları ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Biraz bekletirseniz iyi olur.
Bir tavaya yağ koyun. iyice kızdırın. Kızan yağın içine soslanmış kabak dilimlerini koyun. İki tarafıda nar gibi kızarana kadar kızartın. Afiyet olsun. Yanına sarımsaklı naneli yoğurt çok yakışacaktır.