• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yılda 1.5 milyon Kur’an-ı Kerim basan AYFA, 15 yıldır yeniliklerle büyüyor

Yeniakit Publisher
2018-05-14 20:43:00 - 2019-02-05 16:13:40
Yılda 1.5 milyon Kur’an-ı Kerim basan AYFA, 15 yıldır yeniliklerle büyüyor

2004 yılından bugüne yüzde yüz müşteri memnuniyetini esas alarak hizmet veren AYFA Basın Yayın Dağıtım, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra namaz sûreleri, dualar, çocuklara yönelik Kur’an eğitimine dayalı eserleri ile 11 ayın sultanı Ramazan ayına hazırlık yapıyor.

Kur’an-ı Kerim basım ve dağıtımı piyasasının yüzde 30’unu elinde bulunduran şirketin Bağcılar’daki merkezinde sorularımızı cevaplandıran AYFA Yayınları Genel Müdürü Recep Kanbur, yılda farklı ebatlarda olmak üzere 1.5 milyon adet Kur’an bastıklarını, eserlerini dijital ortama uygun hale getirdiklerini ve Kur’an-ı Kerim’i çocuklara sevdirmek için projeler geliştirdiklerini söyledi. İşte Kanbur’un yayınlarıyla ilgili Ekonomi Müdürümüz Mehmet Canıtatlı’ya anlattıkları:

Farklı boyutta üretim

Kur’an-ı Kerim ana üretim kalemimizi oluşturuyor. Çok farklı boyutlarda üretim yapıyoruz. 7 boy ve 6 rengi ihtiva eden Kur’an basıyoruz. Her boyda 10 çeşit ürün var. Yılda 1,5 milyon adet Kur’an üretiyoruz. En çok orta boy olanlarına rağbet var. Cami boyu olanlarına ki bunlar büyük boydur, yaşlılar rağbet ediyor. Cami Kebir ise daha büyük boydur. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki müşterilerimizden cami boyu – rahle boy talebi alıyoruz. Urfa’dan sonraki illerde bunlar tercih ediliyor. Hediyelerinde bile tercih ediyorlar.

Dijitale ayak uydurduk

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte biz de Kur’an-ı Kerim’e rahat bir şekilde ulaşmayı düzenleyici planlar yaptık. quart kod sistemini uygulamaya başladık. Arapça olarak İlhan Tok’u, mealinde ise Hayri Küçükdeniz’in sesinden istifade ettik. Teknolojiye uygun eserler için program geliştirmemiz gerekiyor.  Program yazdırmak istedim ama iki yıldır tam anlamıyla kısmet olmadı. Tabi ki yeniliklere açığız. Sesli Yasin eserimiz çıktı. Öğrenimi kolaylaştıran bir eser oldu. 224 sayfadan oluşan eseri Davut Kaya seslendirdi. Türkiye’de böyle bir eseri ilk defa biz yaptık.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kur’an’ın kağıdı ithal ediliyor

Eserlerin basımı öncesi oldukça özen gösteriyoruz. Kur’an-ı Kerim’in kağıdı birinci hamur olup sarı renkte özel kağıttır. Maalesef yurtdışından geliyor. İç piyasadaki kağıt yeterli gelmediği için Finlandiya ve Endonezya’dan ithal ediliyor. Yıllık toplam üretim 6,5 milyon düzeyinde olup, bunların 6 milyonu bandrollü satılıyor. Gerisi ise merdiven altı üretilip satışa ya da dağıtıma sunuluyor.

Cezaevlerinden talep var

Bütün cezaevlerinden mektuplar geliyor. En çok Kur’an talebinde bulunuyorlar. Bizler de gönderiyoruz. Bazı Kur’an kurslarından da bu yönde talep geliyor. Toplamda yılda 100 – 150 bin tane böyle yerlere gönderiyoruz. Buna yeni açılan imam hatip okullarını da ekleyebiliriz. Son olarak Almanya’ya gittiğimde, ziyaret ettiğim camilerde Kur’an-ı Kerimlerin yıprandığını gördüm. Bu ülkedeki  bazı camilere de gönderim yaptık.

5 TL’ye de var 200 TL’ye de

Satın alınan Kur’an-ı Kerim’in yüzde 25-30’u hediye olarak dağıtılıyor. Genel olarak baktığımızda fiyat skalası ise 5 ile 200 lira arasında değişiyor. Son dönemde Kalem Kur’an-ı Kerim rağbet gördü. Çünkü kimseye ihtiyacı olmadan Elif ba’dan başlayarak Yüce Kitabımızı öğrenme imkânı mevcut.

ttps://www.ayfabasin.com.tr/

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23