Yeni parti kurma hevesine giren eski başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni partisinin ismi ve logosu için bu akşam kurucular kurulunda oylama yapacak.
AK Parti'den istifa ederek parti kurma hevesine kapılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, partinin ismi ve logosu için bu akşam kurucular kurulu ile bir oylama yapma kararı aldı.
Davutoğlu partisinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına 13 Aralık Cuma günü verilecek. Kuruluş dilekçesini Davutoğlu’nun kurmayları götürecek. Aynı saatlerde Ahmet Davutoğlu ise bir açıklama yapacak.
Partinin ismi ve logosu için bu akşam kurucular kurulunun katılacağı bir oylama yapılacak. Kurucular Kurulunda Ahmet Davutoğlu ile birlikte 138 kişi bulunuyor.
Oylanacak isimler
Kurucular Kurulu bu akşam saat 21.00 ila 23.00 arasında partinin ismi ve logosu için oylama yapacak. Partinin ismi için; Bizim Parti, Umut Parti, BİR Parti (Birlik ve Reform Partisi), Bereket Partisi, Huzur Partisi, Yaşam ve Adalet Partisi oylanacak. Kulislere göre ise; Bizim Parti ismi öne çıkıyor.
Logo için üç seçenek bulunuyor
Logo içinde oylama yapılacak. 3 seçenek var. Partinin logosu için çınar ağacı, çınar yaprağı ve güneş seçenekleri arasında oylama yapılacak. Kulislerde logo için çınar ağacının yakın gözüktüğü ifade edildi.