• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yemen'de hükümet güçleriyle GGK arasında çatışmalar yeniden başladı

Yeniakit Publisher
2020-06-23 13:14:58 -
Yemen'de hükümet güçleriyle GGK arasında çatışmalar yeniden başladı

Çatışmalarda GGK milislerinden biri hayatını kaybederken çok sayıda milis de yaralandı

ADEN (AA) - Yemen'in güneyindeki Ebyen vilayetinde hükümet güçleriyle Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) desteklediği Güney Geçiş Konseyi'ne (GGK) bağlı milisler arasında çatışmalar yeniden başladı.

Yemenli bir askeri kaynağın AA muhabirine verdiği bilgiye göre, hükümet güçleri ülkenin güneyindeki Ebyen vilayetinin merkezi Zencibar'a bağlı Şeyh Salim ve Tariyye bölgelerindeki GGK milislerine saldırı düzenledi.

Kaynağa göre, hükümet güçleri Zencibar'da Tariyye bölgesini ele geçirdi. Çatışmalarda GGK milislerinden bir kişi hayatını kaybederken onlarcası yaralandı.

Bölgedeki görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, her iki taraftaki yaralı ve ölülerin nakli için sabahın erken saatlerinden itibaren ambulanslar sürekli çalıştı.

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon, heri iki tarafın talebiyle ateşkes ilan etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öte yandan Koalisyon Sözcüsü Turki el-Maliki yaptığı açıklamada, Riyad Anlaşması'nın uygulanması için her iki tarafla bir araya gelmeye karar verildiğini duyurdu.

Yemen hükümeti ile GGK arasındaki krizin sonlandırılması amacıyla 5 Kasım 2019'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir anlaşma imzalanmıştı.



Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23