• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yabancı güçler Libya’daki Sidre Petrol Limanı'na girdi

Yeniakit Publisher
2020-07-06 03:56:00 -
Yabancı güçler Libya’daki Sidre Petrol Limanı'na girdi

Libya Ulusal Petrol Kurumu Genel Müdürü Mustafa Sanallah, ülkenin doğusundaki Sidre Petrol Limanı'na yabancı kuvvetlerin girdiğini ve orayı bir askeri merkez haline getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Ulusal Petrol Kurumu Genel Müdürü Mustafa Sanallah, ülkenin doğusundaki Sidre Petrol Limanı'na yabancı kuvvetlerin girdiğini ve orayı bir askeri merkez haline getirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Sanallah Libya El-Ahrar televizyonuna yaptığı açıklamada, Şerara Petrol Sahası'nın 25 gün önce bölgeyi koruyan güçlerle işbirliği sonucunda Rus güvenlik şirketi Wagner'e mensup paralı askerler tarafından işgal edildiğini dile getirdi.

Petrol sektöründe 2011'den bu yanan oluşan zararın 231 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Sanallah, Wagner milislerinin derhal bölgeden çıkmaları gerektiğini vurguladı.

Sanallah, birkaç gün önce ülkenin doğusundaki el-Harika Petrol Limanı'ndan akaryakıt kaçakçılığı yapılmak üzereyken durdurulduğunu bugüne dek petrol sahalarının korunmasından sorumlu muhafızların varlığında petrol alt yapısının 69 ayrı olayla ihlal edildiğini belgelediklerini kaydetti.

Dün itibariyle yabancı kuvvetlerin Sidre Petrol Limanı'na girdiğini ve orayı askeri bölge haline getirmek için çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Sanallah, söz konusu muhafızların yabancı kuvvetlerle hukuk dışı ilişkiler içinde olduğunu ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Faruk Alci

Bu libya haberlerini vermeyi kesinde moralimiz bari bozulmasin. Hani bozguna ugeatmistik. Adamlar havadan bombaliyor karadan istedigi yere girip ishal ediyor.

memleketim

rus abd suud bae fransa oraları parçalayıp petrole çökme peşinde libya halkına yazık.TÜRKİYE izin vermek stemiyor hdpkk ve chp TÜRKİYE karşıtı bu devletlerden yana
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23