• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Van'da korona virüs alarmı İran’dan gelenlerde virüs var mı?

Yeniakit Publisher
2020-02-22 22:34:00 -
Van'da korona virüs alarmı İran’dan gelenlerde virüs var mı?

İran'da korona virüs salgını nedeniyle ölümlerin peş peşe yaşanması üzerine bu ülkeye sınırı olan Van'da önlemler artırılmıştı. Ancak İran'dan virüse yakalanmış kişilerin Van'a getirildiği yönündeki iddialar üzerine açıklama yapan Van Sağlık Müdürlüğü İran'dan gelen herkesin sağlık muayenesi yapıldığını belirterek kentte korona virüsü hastası olmadığını duyurdu.

Van Sağlık Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Van'ın Saray ilçesi, İran arasında giriş çıkışların sağlandığı Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan ilimize gelen herkesin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlimizde şu an bir korona virüsü hastası mevcut değildir. Ayrıca İran’dan ilimize ambulans ya da başka bir yolla hasta kabulü yapılmamaktadır" denildi.

İran'da önceki gün ilk kez ortaya çıkan korona virüs vakasının ardından 5 kişi hastalığa bağlı olarak vefat etmişti.

Bu gelişmenin ardından Türkiye'nin Van sınırında önlemler artırılmış, sağlık kontrolünden geçmeyen hiçbir İran vatandaşının geçişine izin verilmemişti.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Ciddi bir araştırma yok gibi.Bize ne iranlilardan da ülkeye alıyoruz.Bize bir bulaşırsa ilaçta bulamayız.Saglik bakanı her şeye ticari bakıyor

sizofren savar

iran ile sınır kapısı kapatılmalıydı..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23