• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uygur Türkleri Ankara'da buluştu: Emniyet tarafından otelden alınarak yaşadıkları şehirlere geri gönderildiler

Yeniakit Publisher
2021-02-10 23:54:00 - 2021-02-11 00:12:27

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Uygur Türkleri Ankara'da buluştu: Emniyet tarafından otelden alınarak yaşadıkları şehirlere geri gönderildiler

Ankara'daki eylemleri emniyet güçleri tarafından engellenen 24 Uygur Türkü, yaşadıkları şehirlere geri gönderildi.

 Taha Emre ÖZDEMİR yeniakit.com.tr 

İstanbul, Konya ve Kayseri'den yola çıkarak Ankara'da buluşan Uygur Türkleri, emniyet güçleri tarafından kaldıkları otelden alınarak geldikleri illere geri gönderildi. 24 Uygur Türkü Çin Büyükelçiliği önünde eylem yapacaktı.

'Çin Büyükelçiliği hiçbir cevap vermiyor'

Yaşananları yeniakit.com.tr'ye anlatan Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, "Arkadaşlarımız, Doğu Türkistan'daki yakınlarının nerede olduğunu öğrenmek için Çin Büyükelçiliği'nden bilgi almak istiyorlar. Büyükelçilik ise arkadaşlarımıza hiçbir cevap vermiyor. Öldüyse öldü, tutukluysa tutuklu. Yakınlarımız nerede? Bugün Ankara'da buluşan genç kardeşlerimiz sadece anne ve babaları hakkında bilgi almak istemişti." dedi.

'Arkadaşlarımız otelden alındı'

Tümtürk, sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul, Konya ve Kayseri'den gelen genç arkadaşlarımız birkaç gündür Ankara'da Çin Büyükelçiliği'ne yakınlarını soruyorlardı. Bugün de Ankara Emniyeti, arkadaşlarımızı otelden alarak otogara kadar onlara eşlik ederek geldikleri illere geri gönderdi."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

takumi

utanıyorum, kardeşlerimize çin zulüm yapıyor da ya biz ......

2021

Konu TÜRK olunca reyizde kapı duvar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23