• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ünlü ekonomist Şeref Oğuz bazı kamu çalışanlarına dikkat çekti: Değer üretmeyenler toplumu sömürüyor

Yeniakit Publisher
2019-10-14 10:03:00 -
Ünlü ekonomist Şeref Oğuz bazı kamu çalışanlarına dikkat çekti: Değer üretmeyenler toplumu sömürüyor

Ekonomist Şeref Oğuz, kamuda çalışan ancak üretmeden gelir elde eden kişilere dikkat çekerek, "Eylemsizlik belasının ülke faturası ağır." dedi.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

"Yan gelip yatarak kamuda geçinen milyonlar var." diyen Oğuz, "İşte onların yerine her birimiz günde 2 saat fazladan çalışmak zorundayız. Eylemsizlik belasının ülke faturası ağır." ifadelerini kullandı.

"Eylemsizler sizi de sömürüyor mu?" diye soran ünlü Ekonomist, şunları söyledi:

"Eylemsizlik cisimlerin hareket durumlarını koruma eğilimleridir. Maddeler için ortak özelliktir. Newton tarafından '1. Hareket Yasası' olarak ifade edilir. Bu yasa, bir cisim üzerine etkileyen dış kuvvetlerin bileşkesi (net kuvvet) sıfır olduğu zaman cismin hareket durumunun değişmeyeceğini söyler. Evrensel yasadan ironi ile söz edişimin sebebi; bazılarının bunu kullanarak nasıl 'haksız gelir' elde ettiğine dairdir."

'Hiçbir değer katmadığı halde, eylemsizliğini gelire dönüştüren yapılardan söz ediyorum'

"Misal, eylemsizlik elektrik faturalarında da var. Taşıma bedeline bakıyorsun santralden eve taksi ile mi gelmiş? Okuma bedeline bakın, fatura başında Yasin mi okumuş?"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Değer zincirine değer katmadığı halde sırf kademede duruyor diye (eylemsiz) para kazananlar ortalığı kapladı. Ben bunlara değer oluşturmayan iş süreçleri diyorum. Siz kabzımal, aracı, tefeci, tembel memur, komisyoncu, noter, sigortacı, hantal kamu, borsacı da diyebilirsiniz. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Öztürk ÖZİSLAM

Ne yazıkki atanan bazı şube müdürü, daire başkanı veya genel müdürlerin kendi ekibiyle veya bazı elemanlarla çalışmak istemesi veya bir takım menfaat edinmek için gruplar oluşturması dürüst insanların ihbar eder korkusuyla iş dışında tutulması, bazı personellerin istemedikleri halde atıl kalmasına, görev yapamamasına neden olmaktadır. Yöneticilerin çoğu adam seçmektedir. Bunu kamudan söküp atmak zordur. Çünkü kamuda bazı işlerde yasalara rağmen risk alması istenir. Her çalışan bu riski almak istemez. Yasalara rağmen bu riski alanlar vardır. almak istemeyenlerde vardır. Türkiyede vesayet sisteminden kaynaklı devlet geleneği devam ettiği sürece bu tür işler çok olacaktır. Vesayet sistemi değişmediği sürece atıl duruyor diye birçok insana yaptırım uygulanmaya kalkılırsa birçok masum ve suçsuz insan ekmeğinden olur. Vesayet sistemi çökertilmediği sürece devletin sistemi düzeltilmediği sürece insanları düzeltmeye çalışmak MAZLUMLARA DAHA FAZLA MAZLUM EKLEMEK DEMEKTİR. kamu kurumları vesayet sisteminden dolayı kangren olmuştur. Yasalardaki boşluk ve zamanında çıkarılamayan veya yanlış çıkarılan uygulamada başarılamayan bir çok yasayı yenilemek değişmek çok zor ve zaman alıyor. Bunun faturasını sisteme değilde her zaman olduğu gibi insanlara kesmeye çalışmak sorunu çözmeyeceği gibi daha fazla insanın ezilmesine gücü elinde bulunduran memur yönetici takımının daha fazla mobbing uygulamasına sebep olur. yasal olmayan bazı durumlarda siyasiler imza insiyatifi almadığı sürece bu sıkıntılar devam edecektir. sen alttaki memura yasal veya yönetmeliğe uygun olmayan işe iş yürüsün devlet zarar edecek diye imza attırırsan ondan sonrada iktidar veya belediye değişince müfettiş gelip kardeşim bu yasal deyipte zimmet çıkarırsa hangi memur imza atar? Bazı memurlar riski göze alıp imza atıyor kimisi zimmet yiyor kimisi ceza. İmza atmayan argeye çekiliyor görev verilmiyor. Şimdi kamuda herşey kurumsal olmadığı sürece birçok insan mağdur durumda devam edecek. bakın bu işler o kadar karmaşık hal almışki bunu ancak çok iyi donanımlı bir sistem çözer.

abdrhmn

dünya bile eylem halinde yani tembel durmuyor. seller , zelzeleler , depremler , tayfunlar . fırtınalar vesaireler üretiyor. uyanın artık. kamu sektöründe bilhassa yargılamada disiplin organize vede geliştirme şarttır. eğer bu üçü bir arada olursa o ülkeyi hiçbir güç yenemez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23