• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Umman’dan ikircikli tavır! Şimdi de Filistin için…

Yeniakit Publisher
2020-02-09 20:14:00 -
Umman’dan ikircikli tavır! Şimdi de Filistin için…

Trump’ın ‘Yüzyılın Anlaşması’nı açıkladığı toplantıya büyükelçisini gönderen Umman, bu kez Filistin için pul bastırdı!

 yeniakit.com.tr 

ABD Başkanı Donald Trump'ın tek taraflı olarak açıkladığı ‘sözde' Yüzyılın Anlaşması toplantısına büyükelçi gönderen az sayıdaki Arap ülkesinden biri olan Umman Sultanlığı, Filistin için pul bastırdı. Trump’ın geçtiğimiz ay sonunda açıkladığı sözde barış planı toplantısına BAE, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman Sultanlığı büyükelçilerini göndermişti.

Umman şimdi ise Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak gösteren bir posta pulu bastırdı. Körfez devleti Resmi Umman Haber ajansı, Umman Sultanlığı tarafından “Filistin'in başkenti Kudüs" sloganını taşıyan bir posta pulunun bastırıldığını açıkladı.

“Filistin’in başkenti Kudüs”

Umman Haber Ajansı, Sultanlık Postası tarafından bastırılan bu pulun bir örneğini basına servisi ettti. Basılan pulun üzerinde altın rengi kubbesiyle hafızalara çivi gibi çakılan Kubbet üs Sahra'nın resmi ve Filistin bayrağı bulunuyor. Pulun üstünde de ayrıca, “Filistin'in başkenti Kudüs” yazısı var.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Umman Post CEO'su Abdul Malik bin Abdul Karim el-Balushi ise, Sultanlığın Filistin davasını destekleyen ülkelerin ön saflarında yer aldığını belirterek; Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu doğrulayan pulun basımının, dünyaya bir mesaj olduğunu söyledi. el-Balushi, bu pulun Kudüs şehrinin kültürel ve tarihi mirasıyla ilgilenenler tarafından kabul edileceği ve "tüm dünya için bir barış mesajı" olacağı umudunu dile getirdi.

Pulun basımı; ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs şehrini İsrail Devleti'nin bölünmemiş başkenti olarak tandığı ‘Sözde Orta Doğu Barış Planı'nı açıklamasından yaklaşık iki hafta sonra geldi.

Umman sessiz sedasız İsrail ile ilişkiler kuruyor

Umman; Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri kadar gürültülü bir şekilde olmasa da İsrail ile ilişkiler kuran Arap ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. İsrail istihbarat servisi Mossad'ın Başkanı Yossi Cohen, 2019’un temmuz ayında yaptığı açıklamada, İsrail'in bazı bölgesel krizlerde gizli arabulucu rolünü üstlendiği Umman Sultanlığı ile yeniden "resmi ilişkiler" kurduğunu söylemişti. Cohen, Herzliya'da düzenlenen bir konferansta, "Son zamanlarda, Umman ile resmi ilişkilerin restorasyonunun yanı sıra bu ülkede İsrail temsilciliği kurduğunu “ duyurmuştu.

2018’de ise Umman sultanı Kâbus bin Said, Siyonist İsrail başbakanı Netanyahu’yu iki ülke arasında diplomatik ilişkiler bulunmamasına rağmen ülkesinde ağırladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

eskiyaylalı

rügar ve gül

müslüman

yani biz münafığız diyorlar... gebersinler...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23