• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Barış Adıbelli: Putin tehlikeli bir oyun oynuyor

Yeniakit Publisher
2020-01-14 18:18:00 -
Uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Barış Adıbelli: Putin tehlikeli bir oyun oynuyor

Rusya’nın ev sahipliğinde başkent Moskova’da gerçekleştirilen Libya görüşmelerinin devam ettiği masayı terkedip kaçan Hafter’in tutumunu yeniakit.com.tr’ye değerlendiren Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Barış Adıbelli, “Hafter, niye Moskova’ya geldi ve niye apar topar ayrıldı? Moskova’ya kim çağırdı? Moskova’dan kim ayrıl dedi? Aslında cevaplar belli ama şimdilik fotoğrafın tamamını görebilmek adına beklemek lazım. Putin tehlikeli bir oyun oynuyor. Türkiye’nin kazanımlarını sabote etme yönünde bir eğilim ortaya çıktı. Rusya, dostluğa yakışmayan bir tavır ortaya koydu. Hafter'in böyle bir davranış içinde olacağını Rusya biliyordu ve Türkiye'yi bilgilendirebilirdi.” dedi.

Mehmet Özmen  yeniakit.com.tr

yeniakit.com.tr’ye konuşan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Barış Adıbelli, Libya’nın doğusundaki gayri meşru silahlı güçlerin lideri darbeci Hafter’in Moskova’dan kaçmasından Putin’in sorumlu olduğunu iddia etti.

“Berlin’deki süreç doğmadan öldü”

Libya'da ateşkese söz konusu olan taraflardan General Halife Hafter'in anlaşmayı imzalalamadan Moskova'dan ayrılmasını değerlendiren Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Barış Adıbelli, “Moskova’da Libya’daki iç savaşın durdurulmasına yönelik ilk adım olarak görülen ateşkes anlaşmasını son dakikada Hafter imzalamayarak bir nevi bozmuş oldu. Bu sabah apar topar Moskova’dan özel bir uçakla ayrılan Hafter’den sonra Libya’nın akıbeti de belirsizliğe sürüklendi. Gözler Berlin’deki toplantıya çevrildi ama Türkiye daha şimdiden Berlin’deki süreci doğmadan ölmüş olarak görmeye başladı bile.” dedi.

“Putin tehlikeli bir oyun oynuyor”

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Barış Adıbelli, yaşanan son gelişmeyi şöyle değerlendirdi:

“Hafter, niye Moskova’ya geldi ve niye apar topar ayrıldı? Moskova’ya kim çağırdı? Moskova’dan kim ayrıl dedi? Aslında cevaplar belli ama şimdilik fotoğrafın tamamını görebilmek adına beklemek lazım. Putin tehlikeli bir oyun oynuyor. Türkiye’nin kazanımlarını sabote etme yönünde bir eğilim ortaya çıktı.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Putin izin vermeseydi Hafter Moskova’yı terk edemezdi”

“Maalesef Kremlin de bu eğilimin arkasında. Başından beri bu tiyatroyu Rusya kurgulamıştı.” diyerek Hafter’in kaçışından Putin’in sorumlu olduğuna dikkat çeken Dr. Barış Adıbelli, sözlerini şöyle tamamladı:

“Putin izin vermeseydi Hafter bırakın Moskova’yı terk etmeyi tuvalete dahi gidemezdi! Unutmayalım! Almanya’daki toplantının da mimarlarından birisi Rusya öteki ise Almanya.Nihayetinde her devlet kendi milli menfaati doğrultusunda hareket eder ve Rusya da bu yönde hareket ediyor, gücenmeye gerek yok. Türkiye’nin mutlaka alternatif planları olmalı ve Libya’yı sadece Rusya ile müzakere etmemeliyiz. Libya konusunda her şeye rağmen 19 ocak günün bekleyip göreceğiz.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatan sever

Bence biz putine bir sans verdik. Suriyede oldugu gibi libyadada fakat putin bunu bizim aciz ligimiz gibi gorup. ABD nin dis politikasindan da faydalanarak. Boyle aptalca hareket ediyor. Osmanli tokadini unutmus bunlar.

Mehmet

Biz rusya ile olamayız.Neden perinçek i dinliyoruz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23