• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

UEFA'ya sert tepki: Donald Trump gibi...

Yeniakit Publisher
2020-04-02 01:28:00 -
UEFA'ya sert tepki: Donald Trump gibi...

Ajax Sportif Direktörü Marc Overmars, UEFA ve Hollanda Futbol Federasyonu'nun maçları oynatmak konusundaki ısrarını sert bir dille eleştirdi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, hafta içerisinde yaptığı açıklamayla ülkede 1 Haziran'a kadar futbol maçlarının oynanmayacağını açıklamıştı.

UEFA ise bu karardan 1 gün sonra sezonun takvimini yeniden yapmış ve liglerin 30 Haziran'a kadar bitirilmesini istemişti. Ancak, Avrupa'da koronavirüs salgınının boyutu nedeniyle yeni hedef ise 3 Ağustos'a kadar ligleri bitirmek olmuştu.

Overmars ise salgının geleceği bilinmezken maçları oynatmak konusunda hevesli olan UEFA ve Hollanda Futbol Federasyonu'nu eleştirdi.

Overmars, "Neden parayı, halk sağlığının önüne koyuyorlar. Gerçekten anlamıyorum. Federasyonun biraz daha bağımsız olmasını ve dik durmasını bekliyordum. Ancak, onlar da UEFA'nın arkasına saklanmayı seçtiler." ifadelerini kullandı.

"UEFA'yı Trump'a benzetiyorum"

TV'den gelecek yayın parasının boşa gitmemesi için bir çaba olduğunu dile getiren Overmars, "UEFA ile Hollanda Futbol Federasyonu'nu ABD Başkanı Donald Trump'a benzetiyorum. O da ‘ekonomi, sağlıktan önemlidir’ diyordu. Günaydın beyler! Hollanda'da her gün 100'ün üzerinde insan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybediyor." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Marc Overmars, "Şu anda futbolu düşünmek ve oynamak tamamen sorumsuzluktur." diyerek sözlerini noktaladı

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23