• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ücretsiz maske eczanelerden alınır mı? Eczaneler maskeden para alıyor mu?

Yeniakit Publisher
2020-04-09 14:55:00 -
Ücretsiz maske eczanelerden alınır mı? Eczaneler maskeden para alıyor mu?

Maskeler eczaneden parasız mı alınacak? Milyonlarca kişi internette “Ücretsiz maske nereden alınır?” , “Eczanedeki maskeler bedava mı?” , “Eczanelerde maske parasız mı dağıtılıyor?” , “Parayla maske almak yasak mı?” , “Maske bedava mı dağıtılacak?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, eczaneler maskeden para alıyor mu?

Türkiye koronavirüse karşı ulusal bir mücadele içindi. Vaka sayılarının artmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşların market ve pazar yerlerine maske ile gitmesinin zorunlu olduğunu açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan maskelerin para ile satılmayacağını da belirti. Bu gelişmenin ardından e devlet üzerinden ücretsiz maske dağıtımı başlatıldı. Vatandaşlar “Eczaneden maske alınır mı?”, “Eczanelerde maske ne kadar?” , “Ücretsiz maske nasıl alınır?” , “Ücretsiz maske eczaneden alınır mı?” , “Eczaneler maskeleri ücretsiz mi dağıtacak?” sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, detaylar…

Ücretsiz maske eczanelerden alınır mı? Eczaneler maskeden para alıyor mu?

Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği ücretsiz maske konusunda ortak bir karar aldı. Konu hakkında İstanbul Eczacı Odası bir açıklama yaptı. İşte, o açıklama: 

Değerli Meslektaşlarımız;

Biz eczacılar, pandemiyle mücadelede en ön safta kesintisiz ilaç hizmeti ve sağlık danışmanlığı sunarak, günlerdir fedakarca büyük bir çaba sarfediyoruz. Sağlık hizmetinin vazgeçilmez bir halkası olan bizler, birinci basamak sağlık sunucusu olarak halk sağlığını korumak adına bu süreçte yine önemli bir görev üstlendik.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler sonucunda, vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczanelerimiz üzerinden yapılması kararı alınmıştır. 

Süreç şu şekilde işleyecektir:

Sağlık Bakanlığının temin edeceği maskeler İstanbul Ecza Koop, Selçuk Ecza ve Allianz Healthcare depolarına ulaştırılacak ve eczanelerimize dağıtımı yapılacaktır.

Eczanelerimizin sadece bir depo üzerinden 500 adet (10 kutu) maske talebinde bulunması gerekmektedir. Talepler Bakanlık tarafından takip edileceği için tek bir depo üzerinden talepte bulunulması önemlidir.

20-65 yaş arasındaki vatandaşlarımıza "10 gün için kişi başına 5 adet maske" verilecektir.

Vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczanelerimize bildirerek maske alabilecektir. Eczacılarımız, bu kodu TİTCK tarafından İTS veya Reçetem Sisteminde açılacak yeni bir butona girecektir. TİTCK tarafından hangi sistemin kullanılacağı belirlendikten sonra sizlerle ayrıca paylaşılacaktır.

Uygulama eczanelere maskelerin ulaşmasının ardından başlayacaktır. 

Bulaş riskini azaltmak amacıyla maske takmanın zorunlu olduğu bugünlerde denetimsiz üretilmiş, sağlıksız maskelere mahkum edilen halkımıza 5236 eczanemiz ile ulaşılabilir ve güvenli maske temin etmek, salgınla mücadelenin başarıya ulaşmasında ve halk sağlığının korunmasında son derece önemli bir sağlık hizmetidir. Tüm meslektaşlarımızın bu bilinç ve hassasiyetle mesleki yeminimizin gereğini yerine getireceğinden kuşkumuz yoktur.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Selahattin Kılıçlar

Ücretsiz maske verilecek denilince hepimiz memnun olmuştuk. Ben 65 yaşında olduğum için ücretsiz maske alamıyorum. Çocuğum PTT üzerinden kendisi ve eşim için baş vurdu maskeler gelmedi. Sonra e-Devlet üzerinden başvuru yapıldı yine maskeler gelmedi. Şimdi ise Eczaneler dağıtım yapacak deniliyor. Bir hafta içinde üç defa karar değişikliği yapılır mı? Anlamış değilim. Elimizde de hiç maskemiz yok. Evin ihtiyaçları karşılanırken maskesiz nasıl sokağa çıkacaklar?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23