• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Twitter'da büyük skandal ifşa oldu! Mesajlarınız hiçbir zaman silinmemiş

Yeniakit Publisher
2019-02-16 17:03:00 -
Twitter'da büyük skandal ifşa oldu! Mesajlarınız hiçbir zaman silinmemiş

Popüler sosyal medya uygulamaları WhatsApp ve Instagram’da gönderilen bir mesaj her iki taraftan silinebilirken, yapılan bir araştırma sonucunda Twitter mesajlarının aslında hiç silinmediği ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından Twitter, kullanıcıların gündemi çok daha rahat takip edebilmesini sağladığı için Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını kullanmayı bırakan insanlar tarafından bile tercih ediliyor.

WhatsApp ve Instagram’da gönderilen bir mesaj her iki taraftan silinebilirken, Twitter’da kullanıcılar mesajları kendilerinden silebiliyor. Ancak, yapılan bir araştırma sonucunda Twitter mesajlarının aslında hiç silinmediği ortaya çıktı.

Twitter mesajlarınız aslında hiç silinmemiş

Güvenlik araştırmacısı Karan Saini tarafından TechCruch ile paylaşılan raporda, Twitter’ın yıllar önce gönderilen DM‘leri bile halen sakladığı belirtildi. Bu mesajlara Twitter’dan verileri indirmeyi talep ederek kolayca ulaşılabiliyor.

Silinmiş veya askıya alınmış hesaplara gönderilen mesajlar ve bu hesaplardan gelen mesajlara bile erişilebiliyor. Bunun bir hata mı yoksa normal bir durum mu olduğu tartışmaya açık. Zira, mesajları sadece gönderen ve alanlar görebiliyor.

Tabi, mesajın tamamen silinmemesi yönüyle baktığımızda kabul edilebilir değil.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Twitter yetkilileri yaptıkları açıklamada, "konuyu detaylı bir şekilde araştırıyoruz" ifadesini kullansa da, bu durumun değişeceğine yönelik bir tepki vermiyorlar. Böylece internet ortamında hiçbir şeyin silinmediğini tekrar hatırlıyoruz.

(ShiftDelete)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23