• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Türkiye'ye yönelik spekülatif bir atak var"

Yeniakit Publisher
2018-08-15 20:28:00 -
"Türkiye'ye yönelik spekülatif bir atak var"

Afrika Kalkınma Ekonomik Politika Girişimi Başdanışmanı Dr. Obiageli Ezekwsili, Nijerya'da düzenlenen konferansta, Türkiye'ye yönelik spekülatif bir atak yapıldığını söyledi.

 Afrika Kalkınma Ekonomik Politika Girişimi Başdanışmanı Dr. Obiageli Ezekwsili, Türkiye'ye yönelik spekülatif atağın Nijerya ekonomisini etkileyebileceğini belirtti.

Başkent Abuja'da düzenlenen ve Nijerya siyaseti ile demokrasisini konu alan "Alternatif Konferansı" sonrasında Dr. Ezekwsili, Türkiye'ye yönelik spekülatif atağa ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerinde bulundu.

Türkiye ile Nijerya arasında farklı alanlarda ticaret yapıldığını vurgulayan Ezekwsili, Türkiye'ye yönelik spekülatif atağın Nijerya ekonomisini etkileyebileceğini belirterek, "Böyle bir durumdan kurtulmak için iki ülke arasındaki ticaretin yerel para birimine göre yapılması daha avantajlı olur." dedi.

Ezekwsili, Türkiye'nin kimsenin yardımı olmadan bu durumdan kurtulacağını kaydederek, "Türkiye, Afrika ülkeleri gibi değil ve bugüne kadar kimseye muhtaç olmadan ekonomisini geliştirdi." ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23