• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

14 yaşında ve tam 470 suç kaydı var! Suç üstü yakalandı, yine serbest bırakıldı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
14 yaşında ve tam 470 suç kaydı var! Suç üstü yakalandı, yine serbest bırakıldı

İstanbul Şişli'de çocuk yaştaki iki şüpheli telefon çalarken yakalandı. Yankesicilerden 14 yaşındaki H.Ö.'nün tam bir suç makinesi çıktı. 470 suç kaydı olduğu tespit edilen suç makinesi adli kontrolle serbest bırakıldı.

İstanbul Şişli'de 1 Temmuz saat 19.30 sıralarında Pangaltı mevkiindeki Güven Timleri yüzleri kapalı şekilde dolaşan H.Ö. ile A.K.'yi şüpheli hareketleri nedeniyle takibe aldı. Bir süre izlenen 2 şüphelinin, takip ettikleri bir kişinin cep telefonunu yankesicilik yöntemiyle çaldığını gören polis ekipleri müdahale etti.

Polisleri fark eden 2 şüpheli koşarak kaçmaya başladı. Kaçış sırasında çaldıkları cep telefonunu yere atan şüpheliler, kısa süren takibin ardından yakalandı. Ekip aracına bindirilmek istendikleri sırada direnen şüphelilerin yakalanma anları güvenlik kamerasına da yansıdı.


SERBEST BIRAKILDILAR

Emniyette yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) ve Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) sorgularında H.Ö.'nün 470, A.K.'nin ise 74 suç kaydı olduğu belirlendi. Ayrıca A.K.'nin, hırsızlık suçundan arandığı da tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.Ö. ile A.K., çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan, haberle ilgili olarak akşam saatlerinde İstanbul Başsavcılığı'ndan açıklama geldi.

Şişli’de yankesicilik yöntemiyle cep telefonu çalarken suçüstü yakalanan 14 ve 15 yaşındaki iki şüpheliyle ilgili ortaya çıkan detay şaşkına çevirirken, 14 yaşındaki H.Ö.’nün 470, 15 yaşındaki A.K.’nin ise 74 suç kaydı bulunduğu iddiasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler hakkında adli sürecin titizlikle sürdürüldüğü" bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle

"Bazı sosyal medya hesaplarında, İstanbul Şişli’de meydana gelen yankesicilik olayına ilişkin yürütülen adli süreç hakkında yanıltıcı paylaşımlar yapıldığı; söz konusu paylaşımlarda, iki suça sürüklenen çocuğun çok sayıda suç kaydı bulunmasına rağmen “yine serbest bırakıldığı” iddia edilmiştir.


Doğrusu; kolluk görevlilerince “kovalamaca neticesinde yakalandıkları” belirtilerek Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen çocuklar, savunmalarında, hırsızlık suçlamasını ve kesintisiz takip sonucu yakalandıklarını reddetmiş, kamera görüntülerindeki kişilerin kendileri olmadığını beyan etmiştir.

Dosyadaki görüntülerde yer alan kişilerin yüzlerinin net görünmediği, kıyafetlerinin yakalanan kişilerden farklı olduğu; suça sürüklenen çocukların kaçarken kıyafetlerini çıkarıp attıklarına dair şu aşamada dosyada başka bir delil bulunmadığı anlaşılmıştır.

Bu nedenle, eylemi gerçekleştiren kişilerin dosyaya dâhil edilen suça sürüklenen çocuklar olduğuna ilişkin yeterli delil bulunmamakla birlikte faillerin dosyadaki kişiler olup olmadığı, ileri teknik yöntemler ve bilirkişi incelemesi ile netlik kazanacaktır.

Mevcut delil durumu, suça sürüklenen çocukların yaşları, atılı suçun niteliği, olası yaş küçüklüğü ve teşebbüs hükümleri dikkate alınarak tutuklama tedbirinin bu aşamada ölçülü olmayacağı değerlendirilmiş; haklarında adli kontrol tedbiri talep edilmiştir.

Dolayısıyla, “çok sayıda suç kaydı bulunmasına rağmen hiçbir değerlendirme yapılmadan serbest bırakıldıkları” yönündeki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca, şahısların suç kayıtlarına ilişkin adliyeye intikal eden evrakta buna dair ayrı bir suçlama bulunmamaktadır.

Adli süreç, dosya kapsamındaki deliller, kamera görüntüleri, bilirkişi incelemesi ve ilgili mevzuat çerçevesinde Cumhuriyet Başsavcılığınca titizlikle sürdürülmektedir."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AZMIŞ 1470 OLSUN BAKARIZ

Hem suçüstü yakalanmış nolmuş ki yani daha 1000 tane kalmış. Allah ıslah etsin mi etmesin mi.

Ccc

Merak etmeyin birisini öldürünce laik yasalar tutuklar. 14 yaşındaki birisi çocuk değildir İslam'a göre... Hırsızlığın suçu İslam'a göre verilse birdaha hırsızlık yapamaz. Ama laik yasaya bakın 470 suç kaydı var 471 olmuş hala şerbet. Rabbim muhafaza etsin. Birini öldürünce mi tutuklamacaklar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23