• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'ye tehditler savuran Yunanistan'ın Libya hüsranı! 'Kongo bile davet edildi, biz yokuz'

Yeniakit Publisher
2020-01-16 08:54:00 - 2020-01-16 09:04:07

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Türkiye'ye tehditler savuran Yunanistan'ın Libya hüsranı! 'Kongo bile davet edildi, biz yokuz'

Pazar günü Almanya'nın başkenti Berlin’de yapılacak Libya Konferansı’na Yunanistan davet edilmedi. Hükümeti eleştiren muhalefet, “Hani Türkiye uluslararası alanda tek başına kalmıştı” diye sordu.

Yunanistan’ın pazar günü Berlin’de yapılacak Libya Konferansı’na davet edilmemesi, Atina’da hem tepki hem de endişe meydana getirdi. Yunan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in daha önce “Libya, coğrafi açıdan Türkiye’nin değil, bizim komşumuzdur. Dolayısıyla, bu ülkedeki gelişmelerde söz sahibi olmak istiyoruz. Libya Konferansı’na katılmak istiyoruz” şeklindeki açıklamalarına ve Berlin nezdindeki girişimlere rağmen Atina’ya davet gelmedi. Yunan muhalefeti bunun üzerine hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu.

Ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) “Konferansa Cezayir ve Kongo bile çağrıldı, ama Yunanistan davet edilmedi. Hükümet, Türkiye’nin uluslararası alanda tek başına kaldığını söylüyor, ama pek öyle olmadığı görülüyor. Yunanistan, egemenlik haklarını ilgilendiren bir konferansa katılamayacak. Hükümetin sorumluluğu büyük” dedi. Bu arada, Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki sınırlarına ilişkin mutabakat protokolüne karşı bölgede “ittifak” kurma çabasına giren Yunanistan’ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Fas’ı ziyaret etti. Dendias, Cezayir ve Tunus’a da gidecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ERSİN

ALLAH ERDOĞAN'I DESTEKLİYOR VE KARŞISINDA DURANLARIN BÜTÜN YAPTIKLARI KENDİLERİNE ZARAR OLARAK DÖNÜYOR

TcVatanseverTc

Türkiye'nin başında Allah'a şükürler olsun REİS var. İmanmoğlu veta Ke-mal olsa vay halimize. İstanbul'u bir kaç söze satanların kulakları çınlasın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23