• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin yanı başında hareketlilik! İran destekli milisler füze rampalarını kurdu

Yeniakit Publisher
2021-05-03 13:20:00 -
Türkiye'nin yanı başında hareketlilik! İran destekli milisler füze rampalarını kurdu

İran destekli milisler, Deyrizor'da, ABD öncülüğündeki koalisyon ve DSG'ye karşı füze rampalarını sahaya indirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) dün aktardığı bilgilere göre İran destekli milisler, ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon ve PKK/DSG’nin kontrolünde bulunan Fırat'ın doğusundaki bölgelere çevrili füze fırlatma rampaları kurdu.

SOHR, milislerin, Deyrizor’un doğu kırsalında yer alan el-Meyadin bölgesi yakınlarındaki el-Batin Sıradağları’nda İran yapımı karadan karaya füzeler için 13 füze rampası kurduklarını belirtti.

SOHR’un aktardığı bilgilere göre milisler ayrıca Havi el-Meyadin bölgesinde de bir hayvan çiftliğine dokuz füze rampası kurdu.

Bu füze rampalarının tamamı Fırat'ın doğusuna, nehrin diğer yakasına ve en yakın önemli nokta olan el-Ömer Petrol Sahası’na yönlendirildi.

SOHR, İran'ın gerek saldırı amaçlı olsun gerek farklı bir amaç doğrultusunda olsun bu adımların hedefleri hakkında henüz teyit edilmiş bir bilgi alınamadığını kaydetti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vanlı mehmet

Herkes Kürtlere saldırıyor.

Millet

Yalan vallahi, İran ve iran yanlısı ifritler, daha bir tane Abd askerine, bir tane İsrail askerine ateş etmediler, etmezler de. Bu Abd, İran, İsrail ve İngiltere birbirleri ile ancak kayıkçı kavgası yapan müttefikler dir. Eğer sahada bir füze rampası var ise, Müslümanlar tedbir almalı, keza ifrit acemilerin Müslümanlara bir saldırısı söz konusudur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23