• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin o adımı Yunanistan'ı tutuşturdu! Çok fena tırstılar

Yeniakit Publisher
2023-03-18 22:04:00 -
Türkiye'nin o adımı Yunanistan'ı tutuşturdu! Çok fena tırstılar

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) geliştirdiği Milli Muharip Uçak (MMU) önceki gün piste çıktı. Uluslararası kamuoyunda büyük ses getiren bu gelişme, Yunanistan'da "Endişelenmemiz gerekiyor" diye yorumlandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, önceki gün yaptığı bir paylaşımda, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) Çanakkale Zaferi anısına piste çıktığını duyurdu. Bir yandan depremin tahrip ettiği 11 kentimiz, devlet ve millet dayanışmasıyla ıslah edilmeye çalışırken, diğer yandan Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında, özellikle sanayide önemli adımlar atılıyor.

Savunma sanayii alanında son 4 ay içerisinde Kızılelma, ANKA 3 ve Milli Muharip Uçak da büyük aşama kat edilirken, TCG Anadolu gemisi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine dahil edildi. Otomobil sanayiinde de Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili olan TOGG'un satış fiyatı duyurulurken ön siparişler alınmaya başlandı.

"Endişelenmemiz gerekiyor"

Bu gelişmeler, özellikle birçok açıdan ABD'nin F-35'i ile kıyaslanan Milli Muharip Uçak, Yunanistan'da büyük ses getirdi. CNN Yunanistan'da yayınlanan bir makalede, 'Endişelenmemiz gerekiyor" yorumunda bulunuldu. Stavros Yannidis imzalı yazıda, yakın vadede Türkiye'nin mevcuttaki F-16 envanterini MMU ile değiştirebileceği belirtildi.

 

Yazıda, savaş uçağımızın yüklenici firmasının TUSAŞ olduğu, AR-GE çalışmalarının Ankara'da sürdüğü ve taksi çalışmalarının 17 Mart'ta tamamlandığı aktarıldı. Uçağın özelliklerine ilişkin temel bilgilendirme yapılırken, Türkiye Yüzyılı hamlesinden 'iddialı program' diye bahsedilip, MMU'nun bu projenin bir meyvesi olduğu söylendi.

"Türkiye çok önemli bir şeyi kanıtladı"

Gazeteci Yannidis, Yunanistan'ın ve özellikle Atina'nın neden endişelenmesi gerektiğini şu ifadelerle anlattı:

"Türkiye'nin 5. nesil prototip savaş uçağı henüz ilk testini geçti ve önünde birkaç yıllık geliştirme süreci daha var. Ancak tüm bunlara rağmen Türkiye çok önemli bir şeyi kanıtladı. Ülke her şeye rağmen bir savaş uçağı prototipi yapmayı ve onu çok az ülkenin ulaştığı bir aşamaya kadar geliştirmeyi başardı."

Ayrıca Türkiye'deki İHA ve SİHA teknolojilerindeki başarının bir benzeri olarak MMU'da tekrar edebileceği vurgulanırken, benzer bir satış başarısına bu projede ulaşılmasının ihtimal dahilinde olduğu kaydedildi.

KAYNAK: HABER7

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Turan

Altılı masa kazanırsa hepsi yok olacak

Y.yücel

Kim neyden korkarsa korksun.bizim daha yapılacak çok işlerimiz var.bu yüzden Reis'in kazanması şart hâla içimizde bazıları bunu ya anlamıyor yada Devletimizin 1970 lerdeki gibi ekmeğe bile muhtaç olacağını akıl edemiyorlarmı? Yahu bu adamlar yapılanları yakıcaz yıkıcaz diyorlar 8 9 yaşındaki çocuklar anladı da bunlar anlamadımı?????yoksa devlet yıkılsın bir yandan fetocular bir yandan Amerikan gâvuru ve içerdeki uşakları PKK yalakaları LGBT sevicileri dün düşmanları.hepsi hazır kıta bekliyor bu kadar cahillik olurmu bu kadar devlet düşmanlığı olurmu yahu? Yazıklar Olsun bu içimizdeki vatan hainlerine ????. Allah'ım bu aziz Vatanı Milletimizi Bayrağımızı ve Dinimizi ve İslâm âlemini muhafaza etsin amin amin amin ????????????????????????????
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23