• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’nin en güçlü marka ve kurumları Nokta İstanbul adresinde

Yeniakit Publisher
2016-04-02 13:42:00 -
Türkiye’nin en güçlü marka ve kurumları Nokta İstanbul adresinde

Üniversiteden hastaneye, medya kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine Türkiye’nin en güçlü marka ve kurumları 31 Mart’ta sona eren öncelikli kayıt dönemi içerisinde dijital adreslerini .istanbul ve .ist’e taşıdı.

Türkiye’nin önde gelen marka ve kuruluşlarının nokta İstanbul’a ilgisi büyük oldu.  İstanbul markasını dijitale taşıyan nokta İstanbul projesinin öncelikli kayıt dönemi sona erdi. Proje ekibi 31 Mart saat 18.00’ de sona eren kayıt taleplerine yetişebilmek için yoğun mesai harcadı.

Üniversitelerden hastanelere, medya kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine birçok büyük kurum bundan sonra çevrimiçi kimliklerinde nokta İstanbul uzantılı internet adresini kullanacak. Spor kulüplerinin de yoğun ilgi gösterdiği nokta İstanbul uzantılı internet adreslerine İstanbul’daki belediyelerin büyük bir kısmı kaydoldu. Beyoğlu, Sultangazi, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Fatih Belediyeleri bundan sonra İstanbul’u alan adreslerinde kullanacak belediyelerden sadece birkaçı. Projeye İSPARK, Kültür A.Ş, Spor A.Ş. başta olmak üzere İBB iştirak şirketlerinin tamamı dahil olurken adeta isimleri İstanbul ile özleşmiş İETT, İSKİ, Şehir Hatları ve Hamidiye de alan adlarını .ist olarak değiştirdi.

Türkiye’nin dünya markası Türk Hava Yolları da İstanbul’un gücünü markasına dahil eden bir diğer büyük kurum oldu. Aralarında iHH ve Türk Kızılay’ının bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü de Nokta İstanbul’a kaydoldu.

NİSAN’DA MÜZAYEDE BAŞVURULARI ALINACAK, MÜZAYEDE MAYIS İLK HAFTA

İBB Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan belgeli kayıt döneminde Türkiye’den çok fazla markanın Nokta İstanbul’a başvurduğunu belirterek  “İstanbul önemli bir şehir. Dolayısıyla markalar İstanbul’un ismi ile markalarına güç katmak istiyorlar. Tabii bir de İstanbul özlemi, İstanbul sevgisi var. Bu nedenle yurt dışından da çok talep aldık. Nokta İstanbul’u birkaç dönemde başvurulara açtık biliyorsunuz. Önce global markaların başvurularını kabul ettik. Sonra Türk markaların, STK’ların ve kamu kurumlarının ve bireylerin belgeli kayıt dönemini gerçekleştirdik. Şimdi ise Nisan ayı başında müzayede ile başvuru dönemini başlattık. Yani bir isim için birden fazla başvuru varsa siteye geliyorsunuz, isminizi yazıyorsunuz, müzayedeye giriyorsunuz. Nisan sonunda başvurular bittikten sonra Mayıs ayının ilk haftası online müzayede yapılacak. 1 Mayıs’tan itibaren 5 gün boyunca sitede açık artırmaya gireceksiniz. Bir isme birden fazla başvuru olursa online müzayede de ismin kimde kalacağı belli olacak.” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaplan, müzayede dönemi hakkında "www.nic.istanbul" internet sitesinden detaylı bilgilerin alınabileceğini belirtti.

 

Yeni Akit - İsa ÖZGÜLLER / İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23