• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den ateşkes kararı sonrası net uyarı: Ermenistan'a son kez fırsat verildi

Yeniakit Publisher
2020-10-10 11:41:00 - 2020-10-10 11:46:51

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Türkiye'den ateşkes kararı sonrası net uyarı: Ermenistan'a son kez fırsat verildi

Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan ateşkes kararına ilişkin açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, "Azerbaycan son kez Ermenistan'a işgal ettiği topraklardan çekilmesi için bir fırsat vermiştir." dedi.

Gece yarısı Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen Azerbaycan-Ermenistan görüşmelerinden ateşkes kararı çıktı.

12 saatliğine geçerli olacak ve esir ile ölü takaslarını içeren ateşkes kararı saat 11.00 itibariyle uygulamaya konuldu. Ermenistan'ın saldırıları karşısında en başından beri Azerbaycan'ın yanında yer alan Türkiye ise ateşkes kararına ilişkin açıklamada bulundu.

"Azerbaycan, Ermenistan'a son kez fırsat verdi"

Söz konusu açıklamayı yapan Dışişleri Bakanlığı, "27 Eylül 2020 tarihinde başlayan silahlı çatışmalarda Azerbaycan yaklaşık 30 yıldır işgal altında olan topraklarını kendi imkanları ve özgüveniyle geri alabileceğini Ermenistan ve tüm dünyaya göstermiştir. Bu süreçte, tüm dünyadan insani saiklerle ateşkes talepleri gelmiştir. Azerbaycan da son kez Ermenistan'a işgal ettiği topraklardan çekilmesi için bir fırsat vermiştir. İnsani gerekçelerle esirlerin ve cenazelerin değişimi amacıyla ilan edildiği belirtilen ateşkes önemli bir ilk adım olmakla birlikte kalıcı çözümün yerine geçmeyecektir. Türkiye başından beri ancak Azerbaycan’ın evet diyeceği çözümleri destekleyeceğini vurgulamıştır. Bu anlayışla sahada ve masada Can Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kayserili

ne son firsati? ateskes baslmis ermeniler fuze atesliyor biz kendi elimizi ayagimizi baglayan en aptal insanlariz

hasan

asla güvenilmez ermeniye, çocukların derilerinin yüzüldüğü hiç akıllarına gelmedimi .o ermeni zalim doktorun kızçocuğunu çivileyip derilerini yüzmesi aklınıza gelmedi çocuğun ölümünü acılar içinde ölürken zevk aldım diyen bir ermeni aşağılık adamın dedikleri hiç aklınıza gelmedi.onlar anlaşmazlar onlar tuzak için antlaşma yapar.ermeninin ne kadar acımasız bir millet olduğunu 1915 ve 1990 azerbaycan katliamlarına bakı,onlar diyor ya soykırım yapıldı,dünya onu bırakıp 1990 da ermenilerin azeri türklerine yaptığı katliam ve soykırıma baksın.bunlar asla anlaşılacak ve güvenilecek bir millet değil,yahudide öyle ermenide öyle
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23