• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den 44 ülkeye koronavirüs mektubu

Yeniakit Publisher
2020-04-02 10:18:00 - 2020-04-02 10:21:19
Türkiye'den 44 ülkeye koronavirüs mektubu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Asya Parlamenter Asamblesi başkanı olarak 44 üye ülkenin parlamento başkanına mektup gönderdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Başkanı olarak, üye 44 ülkenin parlamento başkanlarına mektup göndererek, dayanışma mesajı verdi. 

Ölümcül tehdidin evrensel bir salgın olmasından dolayı tüm ilgili parlamentolar ve hükümetler tarafından, daha fazla gecikmeden bir dizi uyumlu önlemlerin alınması gerektiğine işaret eden Şentop, “İnsanlığı bu tehdidin pençesinden kurtarmak için tek vücut ve tutarlı bir şekilde karar vermemizi engelleyen ikili veya çok taraflı her türlü engeli bir kenara koymaya davet ediyorum” dedi.

Şentop, corona virüsün küresel bir salgın aşamasına ulaştığına dikkat çekerken, Türkiye olarak yardım iletmeye hazır olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Dünya çapında insan sağlığını ve refahını tehdit eden benzeri görülmemiş ve karmaşık bir tehdit yarattığı bu talihsiz zamanda sizlerle iletişime geçme gereği hissettim. Hepimiz bu yıkıcı katilin her gün dünyamızın hemen hemen her yerinde sebebiyet verdiği artan ölüm oranlarına tanıklık etmekteyiz. Bu kritik ve benzeri görülmemiş durumda dünyanın dört bir yanındaki insanlar ve ülkelerle, özellikle de Covid-19 ile yoğun bir şekilde mücadele eden Asyalı dostlarımızla yürekten dayanışma içinde olduğumuzu ifade eder, bu son derece tehlikeli ve yıkıcı virüsü en kısa sürede yenmek ve yok etmek için mütevazı yardımlarımızı kendilerine her şekilde iletmeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim.”

"Her türlü engeli kenara koyalım"

“Bu ölümcül tehdidin evrensel bir salgın olması dolayısıyla tüm ilgili parlamentolar, hükümetler ve sivil toplum kuruluşları tarafından bir dizi kolektif ve uyumlu önlemlerin alınmasının, şekillenmesinin ve daha fazla gecikme yaşanmadan hayata geçirilmesinin gerekliliğine inanıyorum” diyen Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Dünya Sağlık Örgütü Başkanı tarafından son zamanlarda dünyaya yönelik haklı olarak verilen mesajlarda da belirtildiği üzere, bu kritik uluslararası koşullarda dayanışma, empati ve fedakarlığımızı en iyi şekilde göstermenin ayrıca hepimizin insani sorumluluğu olduğunu vurguluyor ve insanlığı bu tehdidin pençesinden kurtarmak için tek vücut ve tutarlı bir şekilde karar vermemizi engelleyen ikili veya çok taraflı her türlü engeli bir kenara koymaya davet ediyorum. Koronavirüse karşı bu mücadelede sevdiklerini kaybeden aileler ve özellikle tıp camiasıyla gönülden empati kuruyor, bu görünmez insanlık düşmanını çok geç olmadan yenmek için tüm uluslararası ortak önlemlerin alınmasını derinden destekliyorum.”

Asya Parlamenterler Asamblesi

Asya Parlamenter Asamblesi (APA),1999 yılında Barış İçin Asyalı Parlamentolar Birliği (BAPB) adı altında Bangladeş’in öncülüğünde Nepal, Pakistan, Endonezya, Kamboçya, Rusya, Kuveyt, Filistin, Çin Halk Cumhuriyeti, Kore, Kiribati ve Tonga’nın Parlamenterlerinin katılımı ile Dakka’da ilk toplantısını yaptı. Türkiye 2001’de Kamboçya’da yapılan Genel Kurul’da APA’ya üye oldu. BAPB, 2006 yılında Asya Parlamenter Asamblesine dönüştü. Türkiye dahil 44 üye ülkeden oluşan APA’nın, 2017-2019 dönem başkanlığı Türkiye tarafından yürütüldü. Pakistan’ın dönem başkanlığını üstlenemeyeceğini açıklamasının ardından 2020-2021 dönem başkanlığı da TBMM tarafından yürütülmektedir. TBMM Başkanı APA Dönem Başkanıdır.

APA’nın son Genel Kurulu, 13-18 Aralık 2019 tarihinde TBMM ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yaşar dağ

diğer doktorlar el temizliğine önem veriyor İslam bize günde beş vakit abdest diyor. Rabbim bizlere çözüm yolunu gösterip duruyor ama yapana. not:kolonya bir mikrobu kırar ama bin mıkrobuda hüçresine ekler toplar bilinedir imdi dikkat edin konora19 virusün en basit yapılaçak haraketler şudur 1.ağzınızı güzel şekilde her gün en az 5.kere yıkamak diş macunu msle 2.burnunuzu en az günde 5.kere su çekip temizlemek 3.yüz yıkamak en az günde 5.kere 4.kafanıza mest etmek en az 5.kere ateşinizi düşürür.? 5.kulaklarınızı en az 5.kere yıkamak okşamak da içinde 6.ayaklarınızı en az 5.kere yıkamak asıl temizlik burda bitiyor bunu yapan kesinlikle kolora 19 denen viruse yakalnma şansı %...0003.dür kesinlikle evde kalın mesafeyi koruyun evde kalın ailenize sahip cıkın hasta olsmasınlar allaha emanet olun sağlıklı kalın

Asil

Sayın arkadaşlar bilmem katılırmısınız.bu krona virüs denen salgını ben nacizane şöyle yorumluyorum.Abd dünyanın dört bir yerinde fitne çıkarıp savaştırarak insanlığı birbirine kırdırarak üremeyi durdurup kendi hegomanyasına dahil etmeyi yıllardır denedi , işte suriye gözümüzün önünde bize de bir dünya zarar verdi halen veriyor da.hatırlayalım. Önce bize bulaşmasınlar diye sınır boylarımızı set duvarlar yerleştirdik, saldırıdan kaçanlara misafirlik duygularımızla pirefabrik siteler oluşturduk komple bakımlarını üstlendik bu seferde süpürme hareketiyle milyonlarca insanı sınırımıza dayadılar .Bu sefer bizde suriye,abd,rusyanın bu oyununu karşılık vererek süpürdük ve onların oyununu bozduk sildik süpürdükkovaladık ve güçlerimiz le tampon oluşturduk baktılar ki Türkiye dişlerine göre olmadığını anladılar olay durdu ve şunu demeğe getirecem .bence ABD bu virüsü üretti ve üst düzeylerine aşılarını yaptırıp gök yüzünden dünyaya uçaklarla bu mikrobu yer yüzüne saldılar , dünya kendi ekseninde döndüğü için bu mikroplar kendileri dahil bütün yeryüzüne dağıldı.ölen ölsün kalanlarla dünya hayati devam etsin fikrindeler bence.yoksa bu mikrop dünyanın en hücre noktasına bu kadar hızlı yayılması, aklıma böyle bir düşünce getirdi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23