• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Türkiye'deki dostlarıma' diyerek paylaştı: Koronavirüse karşı böyle uyardı

Yeniakit Publisher
2020-03-16 17:11:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
'Türkiye'deki dostlarıma' diyerek paylaştı: Koronavirüse karşı böyle uyardı

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki Japon Profesör Akiko Iwasaki, sosyal medya hesabından 'Türkiye'deki dostlarıma' başlıklı bir video paylaşarak, koronavirüse karşı el yıkamak dışında hangi önlemlerin alınması gerektiğini anlattı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden İmmünoloji Profesörü Akiko Iwasaki, sosyal medya hesabından 'Türkiye'deki dostlarıma' başlıklı bir video paylaştı. Iwasaki, paylaştığı videoda koronavirüsten korunmak için el yıkamak dışında neler yapılabileceğini anlattı.

Koronavirüsün ateş, öksürük, nefes darlığı ve halsizlik gibi griple çok benzer semptomlar gösterdiğini belirten Prof. Dr. Iwasaki, yalnızca belirtilere bakarak bu iki hastalığı birbirinden ayırmanın çok zor olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Iwasaki, koronavirüs ile gribi ayırt etmenin tek yolunun ise koronavirüs testi yaptırmak olduğunu belirtti.

Kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Iwasaki, şu ifadeleri kullandı:

"En önemlisi güvenli mesafeyi ayarlamak ve kalabalık yerlerden uzak durmak. Ofise giderek çalışmak yerine evden çalışabilirseniz ve toplu taşımadan uzak durabilirseniz bu da yardımcı olacaktır."

Prof. Dr. Iwasaki, elleri sabun ve bol su ile yıkamanın çok önemli olduğunu ancak onun dışında bu tedbirlerin de alınması gerektiğini vurguladı. Iwasaki, bu tedbirler sayesinde hem kendilerinin hem de yaşlı bireyler ve kronik hastalığı olanlar gibi enfeksiyona yatkın kişilerin koronavirüse karşı korunabileceğini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

derin analiz

"türkiyedeki dostlarıma" ifadesi neden kullanılıyor..Türkiye de durum vahim değil ki bunda bile bir gariplik var. bu virüs konusu bilinçli olarak abartılarak dünya da bir ekonomik buhran çıkarılmaya çalışıyor sanki.

hunkartensi

daha öncede defalarca dedim vücudumda 20 ye yakın problem var hemde öyle böyle değil Kalp hastalığından tutun kemik erimesi romatizma iltihaplı olanı yani AS kansızlık gözlerde hatta ciğelerde hepside var bu virüsün tedavisi bulunasıya kadar bir şey olmazsa ben iyice havaya girerim kendimi ölümsüz sayarım abartıyorum ama ne yapayım baksanıza ortalık feci şekilde gün geçmiyor ki insanlar ölmesin virüs yüzünden gerçi fazla evden çıkmıyorum ama yinede bazı ihtiyaçlar için çıkmak zorunda kalıyorum yapmazsamda tamamen yatalak olur vücudum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23