• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Türkiye-Rusya iş birliğiyle yeni bölgesel güvenlik sistemi kuruluyor'

Yeniakit Publisher
2019-07-02 00:30:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
'Türkiye-Rusya iş birliğiyle yeni bölgesel güvenlik sistemi kuruluyor'

Rusya’nın başkenti Moskova’da, bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Parlamentarizmin Gelişimi’ Uluslararası Forumu çalışmaya başladı. Forumda konuşan Rus vekil Dmitriy Savelyev, Türkiye - Rusya -İran ve Türkiye - Rusya - Azerbaycan iş birliğinin, yeni bölgesel güvenlik sisteminin kurulmasına hizmet ettiğini söyledi.

Rusya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Koordinatör Yardımcısı Dmitriy Savelyev, dünyada cepheleşme derecesinin bu denli yüksek olduğu günümüzde, parlamento arası diplomasinin ülkeler arasındaki güven ve karşılıklı anlayışı eski seviyeye döndürebileceğinden emin olduğunu söyledi.

Dünya arenasındaki süreçlerin birçok risk ve sorun taşıdığı koşullarda, kapsamlı tartışmaların çok önemli olduğunu belirten Savelyev, bu tartışmalar sırasında, iş birliği kurmaya odaklanmış farklı halkların temsilcilerinin siyasi krizlerin üstesinden gelmek ve dünyadaki barışı korumak için ortak çözümler aradığını söyledi.

Rus vekil, "Bu nedenle parlamenter yapıların foruma olan ilgisi bu denli büyük. Bu etkinliklere 132 ülkeden 800 parlamenter ve uzman katılıyor" dedi.

Forumun en önemli konuklarından biri de TBMM BaşkanıMustafa Şentop’un olduğunu kaydeden Savelyev, "Aynı zamanda Asya Parlamenter Asamblesi’ne başkanlık eden Şentop, dünyanın çok kutuplu sisteme geçtiği koşullarda, bölgesel ve küresel konulardaki çözümlerin ortaklaşa aranmasının her zamankinden daha önemli olduğunun altını çizdi. Böyle bir yaklaşım, Rusya ve Türkiye ulusal parlamentolarının iş birliğini karakterize ediyor. Moskova’da ilkbaharda yapılan Suriye konulu Rusya-Türkiye-İran üçlü parlamento arası toplantı ve Rusya-Türkiye-Azerbaycan iş birliği yönündeki çabalar, bölgesel güvenlik sistemin oluşmasına hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

Rusya-Türkiye parlamento arası işbirliğinin son 3 yılda, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişim seviyesine uygun yeni ivme kazandığını dile getiren Savelyev, "Üst düzey komisyonun kurulmasıyla ilgili anlaşma imzaya hazırlanıyor. Komisyona sırayla Rus ve Türk parlamentolarının başkanları başkanlık edecek. Bu komisyon, teröre karşı mücadele ve uygun ticaret ve ekonomik ilişkileri sağlama sorunlarını çözecek, yani iki halkımız arasında yapıcı bağlar oluşturan her şeyle uğraşacak" diye ekledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

Dininin yani ilahının imtihan mevzusu olan hükümlerine emir ve yasaklarına göre hareket etmezsen oradan oraya sadece çıkar faydalanma heva heves peşinde zayıf bir bağ ile her an hainliğe uğrayacak bir şekilde koşturursun bu dini olmayanlar için normal Ama elinde değişikliğe uğramamış doğruya ulaştıran kuran varken yaparsan rezil olmuşsun demektir. Ahirete pişmanlığı büyük olur ve cehenneme gidersin Allahın hükümleriyle hükmetmeyenler kafirdirler hükmü vardır. Küfür ebedi cehennemlik yapar. Cinayet (bir mümini sebepsiz öldürme) işleyenin kurandaki hükmü de budur Allahın hükümlerini istemeyen müslüman yani o hükümlere teslim olmuş değildir. Kurana göre hristiyan ve yahudileri dost edinen onlardandır Müminlerin yardımcısı Allah gene kendileri gibi inananlardır Gayri müslimlerle müttefik olmak küfre sebep haramdır Kuranda kafirler şeytanın dostu ve onun için savaşan ordusudur der Doğru tarafta yer almazsan o ordunun parçası olursun

turk

blaaaaaaaaaaaaaaaaaa blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23