• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk tekstil sektörünün bu yıl 10 milyar doların üzerinde ihracat yapması bekleniyor

Yeniakit Publisher
2020-02-15 11:08:37 -
Türk tekstil sektörünün bu yıl 10 milyar doların üzerinde ihracat yapması bekleniyor

Paris'te bu hafta düzenlenen ve dünyanın en prestijli tekstil ve hazır giyim fuarı kabul edilen "Premier Vision"a Türkiye'den yaklaşık 200 firma katıldı - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz: - "Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs, tekstil sektörünü etkiledi. Çin, dünyanın en büyük tekstil tedarikçisi, bu nedenle söz konusu sektör etkilenmeye devam edecek"

PARİS (AA) - YUSUF ÖZCAN - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Türk tekstil sektörünün bu yıl gerçekleştireceği ihracata ilişkin, "Bu seneyi 10 milyar doların üzerinde bir rakamla kapatacağımıza inanıyorum." dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te, dünyanın en prestijli tekstil ve hazır giyim fuarı kabul edilen Premier Vision Fuarı'na katılan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Öksüz, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Öksüz, Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tekstil sektörünü etkilediğini söyledi.

Çin'in, dünyanın en büyük tekstil tedarikçisi olduğunu belirten Öksüz, bu nedenle tekstil sektörünün etkilenmeye devam edeceğini vurguladı.

Öksüz, Türk tekstil sektörünün bu yıl gerçekleştireceği ihracata değinerek, "Bu seneyi 10 milyar doların üzerinde bir rakamla kapatacağımıza inanıyorum. Türk tekstil sektörü, aylık yaklaşık 800 milyon dolar ihracat yapıyor." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'nin ihracat hedeflerinde tekstil sektörüne düşen payın önemine işaret eden Öksüz, bu sektörde, ABD'nin önemli bir pazar olduğu, tekstilde ihracatın yarısının Avrupa'ya yapıldığı bilgisini paylaştı.

Öksüz, Afrika'ya 1 milyar doların üzerinde ihracat yapıldığını ve bu rakamın her sene arttığını vurguladı.

Paris'te bu hafta düzenlenen Premier Vision Fuarı'na Türkiye'den yaklaşık 200 firma katıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23