• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk karayolu taşımacılarının Macaristan’da önü açılacak

Yeniakit Publisher
2019-06-27 11:35:00 -
Türk karayolu taşımacılarının Macaristan’da önü açılacak

Resmi ziyaret kapsamında Macaristan’da bulunan Bakan Varank, Macaristan ile taşımacılıkta uygulanan geçiş kotaları hususunda yaşanan sıkıntıların çözümüne yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Macaristan ile taşımacılıkta uygulanan geçiş kotaları hususunda yaşanan sıkıntıların çözümüne yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Resmi ziyaret kapsamında Macaristan’da bulunan Bakan Varank, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı binasında düzenlenen, “Türkiye-Macaristan 6. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı”na katıldı.

Taşımacılık açılım bekliyor

Toplantı sonrası Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenleyen Bakan Varank, “Karayolu taşımacılık sektörü bizden bir açılım bekliyor. Bu konuyu detaylı olarak muhatabımızla görüştük. İki tarafın da kara taşımacılarını memnun edecek bir çözüm bulmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Muhatabımızın birtakım teklifleri oldu geri döndüğümüzde bunları değerlendireceğiz ve böylece bu konuda bir çözüme varmaya çalışacağız” dedi.

Varank, ‘’Ülkelerimizin ticari ve ekonomik ilişkilerinin güçlenerek sürdürülmesi hususunda oldukça faydalı ve stratejik gördüğümüz KEK mekanizması, inanıyorum ki ilişkilerimize ivme kazandıracaktır” diye konuştu. Bakan Varank ve Szijjarto, Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantı Protokolü’nü, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ise KOSGEB ve HEPA arasında eylem planı anlaşmasını imzaladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Harun

Macsristanda arabam bozuldu cesmeden bir bidon suyu vermediler hemde 10 euro teklif ettigim halde bana kucuk siselerle su al tanesi 5 euro dediler...macarlar kadar alcak bir ulke yok avrupada...bence hic ugramadan yanindan gecip gitmeli bir cent dahi nasip olmamali oraya
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23