• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk düşmanı ırkçı danışman istifa etti

Yeniakit Publisher
2020-02-26 12:06:00 -
Türk düşmanı ırkçı danışman istifa etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a danışmanlık yapmak üzere atanan Türk düşmanı ırkçı Andrew Sabisky, gelen tepkiler sonrası istifa etmek zorunda kaldı.

Mirat Haber'in haberine göre İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a danışmanlık yapmak üzere atanan Andrew Sabisky, ırkçı, kadın düşmanı ve Türkiye karşıtı yorumlarının medyada yayınlanmasının ardından gelen tepkiler sonucunda istifa etti.

Andrew Sabisky, Johnson’un başdanışmanı Dominic Cummings’in "uyumsuzlar ve çatlakları" işe alma adını verdiği politika dahilinde işe alınmış ancak Sabisky’nin görüşleri İngiltere’nin siyasi yelpazesinin her kesiminde tepkilere neden olmuştu. Medya, Sabisky tarafından yazılan eski yazıları ortaya çıkarmış ve bunlar arasında 2014’teki bir yazıda zekanın Evrime ve ırklara bağlı olduğu, siyahi insanların zeka düzeyinin İngilizlerin altında olduğu, buna karşı zorunlu kısırlaştırma yapılmasındaki yararlar belirtilmekte.

Irkçı ve Darwinci yaklaşımları benimsemiş danışman, Türkiye konusunda da Türkiye’ye AB üyeliği vermenin, apandisit tedavisi için kezzap içmeye benzediği vecizesiyle ünlendi. İngiltere Başbakanının özel kalem müdürlüğü Sabisky’nin sözlerini kınamayı veya yorum yapmayı reddetti.

Johnson da 2016 yılında hükümet üyesi değilken Türkiye Cumhurbaşkanı’na sapıkça hakaretler içeren kısa bir şiir yazarak bir derginin para ödülü koyarak düzenlediği "Erdoğan’a en usturuplu hakaret" yarışmasında birinci seçilmiş, bu para ödülünü kabul etmişti. Ancak şiirden birkaç ay sonra Dışişleri Bakanı atanınca hain darbe girişimi ardından askeri ihalaler için külliyeyi ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanına hayranlığını paylaşmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmed Fatih

Bu muhtemel bir siyonisttir soyisminden Belli 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23