• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk Dünyası kadın yöneticileri Bağcılar’da ağırlandı

Yeniakit Publisher
2018-03-12 16:05:00 -
Türk Dünyası kadın yöneticileri Bağcılar’da ağırlandı

Türk dünyasının 7 ülkesinden gelen 16 yerel yönetici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. Kurslarve kadınlara sunulan hizmetler hakkında bilgi alan Moldovalı belediye başkanı, aynı birimden kendi ülkelerine açmak istediklerini söyledi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından "Yerel Yönetimlerde Kadın ve Aile Çalışmaları" programı düzenlendi. Bu kapsamda Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, Makedonya, Moldova, Moğolistan ve Tataristan’dan 16 yerel yönetici Bağcılar Belediyesi’ne konuk oldu.

“Kadınlara sunulan hizmetler hakkında bilgi verildi”

Aralarında belediye başkanı ve meclis üyelerinin de bulunduğu ziyaretçiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle buradaki kadınların bu özel gününü kutladı. Davetliler, önce kadın istihdamı, kadına yönelik çalışmalar ve kurumunun kadınlara sunduğu hizmetler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bilgilendirmenin ardından sınıfları gezen heyet, kursiyerlerle aldıkları eğitimi yerinde gördü. Konuklar, faaliyetlerin teorik ve pratik olarak incelemesini de yaptı.

“Her türlü projenizde her zaman yanınızdayız”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Heyetin ikinci adresi ise Engelliler Sarayı oldu. Atölyeleri gezen konuklar engelli kursiyerlerle sohbet edip fotoğraf çekildi. Gezinin ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı misafirleri makamında ağırladı. Heyetteki isimlerle yakından ilgilenen Çağırıcı, ileriki dönemlerde yapılacak projeler hakkında konuştu. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ni beğenen Moldova’nın Cruzesti Belediye Başkanı VıoletaCrudu, kendi ülkelerinde de aynı kurumdan yapmak istediklerini ifade etti. Bu konuda kendisinden destek isteyen Crudu’ya yardım edeceğini söyleyen Çağırıcı, “Türk Dünyası’yla ilişkilerimiz çok güzel ve kuvvetli bir şekilde ilerlemektedir. Her türlü projenizde her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim” dedi. Toplantıda Kazakistan’da Ramazan faaliyetlerinin, Bosna Hersek’te de kültür çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23