• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TSK telefon üretecek!

Yeniakit Publisher
2018-05-18 08:26:00 -
TSK telefon üretecek!

Gelen bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri, personelinin güvenliği için telefon üretmeye hazırlanıyor.

Personeli için güvenliği sağlamak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri telefon üretmeye hazırlanıyor. Peki, Türk Silahlı Kuvvetleri telefon üretimine ne zaman başlayacak ve özellikleri nasıl olacak?

Ülkemizde bylock gibi terör örgütlerinin kullandığı mesajlaşma uygulamalarının birçok kuruma sıçraması, güvenlik konusunda açıklarımızın olduğunu gözler önüne sermişti. Savunma ve silah teknolojilerine yapılan yatırımlar şimdiler de TSK personelinin güvenliğini sağlamaya yönelmiş durumda.

ÖZEL MESAJLAŞMA UYGULAMASI OLACAK

TSK’nın üreteceği telefonlara muhtemelen açık kaynak kodlu olan Android’in çok özelleştirilmiş bir sürümü olacak. CNN Türk'ün haberine göre, doğrudan ve dolaylı olarak uygulama yüklenmesinin engelleneceği bu telefonlarda, görüşmelerin kayıt altında olacağı da düşünülüyor.

TSK arasındaki mesajlaşma için de SMS veya WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarının yerine uçtan uca şifreli özel bir mesajlaşma uygulamasının geliştirileceği söyleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu proje kapsamında geliştirilen telefonlar, öncelikli olarak kritik bölgelerde görev yapan Türk askerine gönderilecek. Şimdilik TSK imzalı telefonun nasıl özelliklere sahip olacağı bilinmiyor.

Ancak bu telefonlar güvenlik odaklı olacağı için arama yapma ve mesajlaşma gibi temel işlevlerin dışında farklı özelliklere sahip olmayacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23