• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TSK lejyoner değil mazlumun ordusu

Yeniakit Publisher
2020-01-05 09:44:00 - 2020-01-05 09:46:49
TSK lejyoner değil mazlumun ordusu

Emperyalist zulüm altında inleyen milletler hep ülkemizden yardım istedi. Son olarak Libya’nın davetiyle bu ülkeye asker gönderecek olan Türkiye, Akdeniz’deki çıkarlarını korurken, mazlumların hamisi olduğunu da tüm dünyaya deklare etti.

Akdeniz’e en büyük kara sınırı Türkiye’nin olmasına rağmen ülkemizi Antalya Körfezi’ne mahkum etmek isteyenlerin planını boşa çıkartacak Libya tezkeresini ‘lejyonerlik’ olarak niteleyen CHP büyük bir skandala imza attı. CHP zihniyetinin çirkin tanımlamasının aksine, kahraman askerlerimiz kendisinden ‘yardım’ dileyen her ülkeye koşa koşa gitti ve dünya barışına katkı sağlamak için canla başla mücadele etti. 108 yıl önce vatan toprağı bilerek gittiğimiz ve onlarca şehit verdiğimiz Libya’ya, meşru hükümetin davetiyle ayak basacak olan Mehmetçik, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar dünyanın farklı coğrafyalarında şanlı bayrağımızı dalgalandırdı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.v) hürmeten Mehmetçik sıfatını kullanan kahramanlarımızı, Pagan Roma’nın eli kanlı askerleriyle eş tutan CHP, şanlı ordumuza bakışını da itiraf etmiş oldu.

Mazlumlara sahip çıktılar

Uluslararası barışın sağlanması ve ülkemizin çıkarlarının korunması uğruna defalarca yurt dışına çıkan ve kahramanca görev yapan şanlı ordumuz, her daim temsil ettiği değerlere uygun davrandı. İlk olarak 1950 yılında Kore’ye tugay seviyesinde birlik gönderen Türk askeri, bölgede sükûnetin sağlanmasında aktif rol aldı. 1993-1994 yılında Somali’de meydana gelen olaylar sonrası bölgeye ‘Ümit Operasyonu’ adı altında intikal eden 300 kişilik Türk askeri, mazlumlara yardım elini uzattı. Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Bosna Savaşı sürecinde UNPROFOR Harekatına 1464 asker ve 18 uçakla katıldı. 1995 yılından 2004 yılına kadar da bölgede tugay seviyesinde varlık gösterdi.

Kahramanca temsil ettiler

Şanlı Mehmetçik, eski Yugoslavya hava sahasının kontrolü için tesis edilen “Deny Flight” harekatına ise İtalya’da konuşlandırdığı bir F-16 filosuyla katılım gösterdi. Adriyatik Denizi’nde 1992-96 yılları arasında NATO kapsamında düzenlenen SHARPGUAR harekatında, 18 fırkateyn, muharip gemi, 2 denizaltı, 4 akaryakıt gemisi ve 5 bin askerimizle boy gösterdi. 1997 yılında Arnavutluk’ta baş gösteren olaylar sonrası 779 kişilik bir deniz piyade taburuyla bölgede görev yaptı.

Türk askeri her yerde

Askerlerimiz, Doğu Timor’da, Şubat 2000’den Mayıs 2004’e kadar dönemler halinde görev yaptı. Gürcistan’da AGİT harekatı kapsamında 2000-2004 yılları arasında ülkemizi temsil etti. 2002-2005 yılları arasında da Afganistan’da 3 bin 500 kişilik bir askeri kuvvetle, bölge halkının korunmasını üstlendi.

2006 yılında Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde meydana gelen iç karışıklıklar neticesinde BM Çok Uluslu barış Gücü’ne destek vermek için asker yolladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Huzur getirdi

Şanlı Türk ordusu, Körfez ülkeleri tarafında abluka altına alınarak siyasi bir istikrarsızlığın pençesinde bırakılmak istenen Katar’a da sahip çıktı. Katar’a Ortadoğu’nun en büyük üslerinden birini kuran Türkiye, böylece bölgesinde stratejik bir konum elde etmiş oldu. Kara Kıta Afrika’nın en fakir ülkelerinden biri olan Sudan yönetiminin de daveti üzerine askerimiz bölgeye intikal etti. Sudan’da güvenliğin sağlanmasında ve huzurun tesis edilmesinde aktif rol oynadı. Yıllardan bu yana iç savaşın yaşandığı ve büyük bir insanlık dramının sergilendiği Suriye halkı da Türk ordusuna sığındı. Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Operasyonlarıyla terörden temizlenen Suriye şehirlerinde uzun bir süre sonra yeniden hayat normale döndü.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Trumpa görede ABD askeri mazlumun ordusu. Hiç kendi ordusuna şeytanın ordusu diyen varmı? Harun sen neden mazlumun ordusunda görev almıyorsun.

Komutan Yabancı

Mehmetçik lejyoner değildir fakat para için başka ülkelere gönderen iktidar da Türk milletinden değildir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23