• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trakya Üniversitesinde 55 ülkeden bilim insanı e-konferansta buluştu

Yeniakit Publisher
2020-09-01 14:08:41 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Trakya Üniversitesinde 55 ülkeden bilim insanı e-konferansta buluştu

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: - "Bilindiği üzre Trakya bir tarım bölgesidir. Bu bilimsel kongreyle var olan tarım zenginliği gelişecektir. Pandemi süreci de olsa bilim durmaz"

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesinde düzenlenen uluslararası e-konferans yöntemiyle 55 ülkeden bilim insanı bildirilerini sunmaya başladı.

Üniversitenin senato salonunda 55 ülkeden bilim insanının katılımıyla üç gün sürecek "2. Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri e-Konferansı" düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konferansın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, pandemiyle hayatın her alanında yaşama yeni bir yön geldiğini söyledi.

Dünyanın dört bir yanından bilim adamının e-konferans yöntemiyle bilgilerini paylaştığını belirten Tabakoğlu, "Tarım, biyoloji ve yaşam bilimleri tartışıldı. Bilindiği üzre Trakya bir tarım bölgesidir. Bu bilimsel kongreyle var olan tarım zenginliği gelişecektir. Pandemi süreci de olsa bilim durmaz. Türk bilim adamları çalışmalarını sürdürüyor. Belki biraz kulvar değiştirdi e-kongrelerle. Bilimsel çeşitliliği artırmak için online imkanları kullanıyoruz." diye konuştu.

- Konferans yerli yazılımla gerçekleştirildi

TÜ Bitki Islahı Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Kaya da TÜ'de bir ilkin yaşandığını belirterek, "55 ülkeden bilim adamlarının katılımıyla e-konferans düzenledik. 500'e yakın bildiri ve 1100'den fazla yazar ile üniversitemizce düzenlenen bu konferans, ülkemizde ve salgın sürecinde belki de dünyanın en büyük on-line toplantılarından biri oldu." ifadelerini kullandı.

Kaya, e-konferansın yerli bir yazılım üzerinden gerçekleştirildiğini kaydetti.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23