• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tortum Şelalesi'nin eteklerinde heyelan

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Tortum Şelalesi'nin eteklerinde heyelan

Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'nde Tortum Şelalesi'nin 50 metre aşağısında heyelan meydana geldi. Gece saatlerinde yaşanan toprak kaymasında zemin yaklaşık 12 metre yer değiştirdi.

Uzundere ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'nde Tortum Şelalesi'nin 50 metre aşağısında heyelan meydana geldi. Yıllardır heyelan riski taşıyan bölgede yaşanan bu hareketlilik bazı evlerin yıkılma eşiğine gelmesine neden oldu. Yerinden yaklaşık 2 metre kayarak yan şekilde duran ev, yıkılmaktan son anda kurtuldu. Ayrıca çok sayıda ev, arazi ve sera ciddi şekilde zarar gördü. Bazı vatandaşların seraları tamamen suya gömülerek kullanılamaz hale geldi. Bağ ve bahçe yolları da heyelanın etkisiyle yıkıldı.

Bölge halkı ise yaşanan heyelan nedeniyle tedirgin oldu. Daha büyük bir heyelanın çevredeki yerleşim yerlerinin yanı sıra her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Tortum Şelalesi'ni de tehdit edebileceği belirtiliyor. Vatandaşlar, doğa harikası bölgenin daha fazla zarar görmemesi ve can kaybı yaşanmaması için yetkililerden acil önlem alınmasını istediler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hani resim akit ev sera

Uyduruk haberlere bol bolresim ciddi bi mesele resim yok
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23