• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Termik santral yanıyor mu? Yangın termik santrale ulaştı mı? Termik santral yanarsa ne olur?

Yeniakit Publisher
2021-08-02 09:21:00 - 2021-08-02 09:22:12
Termik santral yanıyor mu? Yangın termik santrale ulaştı mı? Termik santral yanarsa ne olur?

Termik santrale yangın gelirse ne olur? Termik santral yangın haberleri arama motoru Google en çok aranan konuların başında gelmekte. Muğla Milas ilçesi Çökertme Mahallesi’nde 4 gündür yangınlar sürüyor. Yangının söndürülmesi için gece gündüz ekipler canla başla mücadele ederken, rüzgarın etkisiyle yangın Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’ne sıçrayıp sıçramadığı merak ediliyor. Peki Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’ne yangın sıçradı mı? Yeniköy Kemerköy Termik Santrali yangın tehlikesinde mi?

Türkiye günlerdir orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Türkiye genelinde çıkan yangınlarda 111 noktadaki orman yangınları kontrol altına alınırken bir yangın haberi de Milas’tan geldi. Çökertme’de devam eden orman yangını ilerlemeye devam ederken bölgenin çok yakınında bulunan Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’ne sıçrama tehlikesi olduğu ortaya çıktı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Çökertme’deki yangının yerinden son durumu paylaştı. Tokat, yangının devam ettiğini fakat rüzgarın yön değiştirdiğini ve şu an için termik santralin tehlikede olmadığını duyurdu. Öte yandan İş makinalarıyla santral etrafına hatlar kazılırken olası bir yangın sıçrama durumunda daha büyük bir felaket yaşanmaması için hidrojen tankları boşaltıldı.

Termik santral yanarsa ne olur?

Uzmanlar termik santralde olası bir yangının patlamaya neden olmayacağını sadece santralin iptal olarak elektrik kesintileri yaşanacağını belirtiyor. Kömürle çalışıyor olmasının patlama sıkıntısı yaratmayacağı ifade ediliyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Felaket tellalları...

Çökertme Kemerköy Termik santralına takribi 10 km . mesafededir. Ayrıca bölgede hakim rüzgar esintisi Gökova istikametinden olup , Bodrum , Güllük yönündedir.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23